Aydın'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

Aydın'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

Aydın ve İzmir'de düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 14 kişi'den 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aydın Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, ücret karşılığında Ege Denizi'nden kaçak geçişleri organize ettiği iddiasıyla gözaltına aldığı zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan aralarında bir belediye personelinin de bulunduğu N.Ö, M.E, D.Ç, N.S, A.M, H.Ş ve H.M, "göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü" suçlamasıyla tutuklanırken, aralarında 2 astsubay ve 1 uzman çavuşun da olduğu D.Ö, S.A, S.B, E.T, G.K, T.G ve İ.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir şebeke tarafından ücret karşılığında Ege Denizi'nden kaçak geçişlerin organize edildiği bilgisine ulaşan Aydın Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 Haziran Perşembe günü İzmir ve Aydın'da takibe aldıkları zanlıların adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 2'si astsubay, biri uzman çavuş, biri belediye personeli 14 zanlıyı gözaltına almıştı. Zanlıların, 8 organizasyonla 265 yabancı uyruklunun yurt dışına çıkışını organize ettiği belirtilmişti.