Aydınlatma direğinde demokrasi nöbeti tutuyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Abdullah Salih, FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini, her akşam çıktığı yaklaşık 10 metrelik aydınlatma direğinde saatlerce Türk bayrağını dalgalandırarak gösteriyor.
Aydınlatma direğinde demokrasi nöbeti tutuyor

İnşaat işçisi 28 yaşındaki Abdullah Salih, her akşam Ereğli Devrim Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde darbe karşıtı gösterilere katılıyor. Türk bayrağıyla yaklaşık 10 metrelik aydınlatma direğine çıkan Abdullah Salih, burada demokrasi nöbeti tutuyor.

Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat işlerinde çalıştığını, yorulmasına rağmen demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğini söyledi.

"Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara çıktık" diyen Abdullah Salih, "Yanıma aldığım Türk bayrağıyla alandaki aydınlatma direğine tırmanarak dalgalandırmaya başladım. İnşaatlarda çalışıyorum, işten çıkıyorum, akşam namazını kılıyorum ardından da buraya gelerek aydınlatma direğine çıkıyorum. Saat 21.00 gibi direğe tırmanıyorum ve 02.00'ye kadar da direk tepesinde Türk bayrağını sallıyorum." dedi. 

Salih, o gece yaşanan coşku ve o heyecanla demokrasi nöbetine katıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu hareketim cesaretimi de pekiştirdi. Vatanım için canımı feda etmeye hazırım. Darbe girişimi gecesi televizyonlarda İstanbul'da, Ankara'da tankın önüne yatanlar, merminin önünde siper olanlar vardı. Bana onlar da cesaret verdi, onlar gibi olmak istedim. Burada da bir tank olsaydı önüne geçmeyi, bu mücadelede şehitlik makamına ermeyi çok isterdim."