Kocaman, gelecek sezon planlamasını anlattı

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, FutbolArena.com'dan Aydın Cingöz'e verdiği röportajda yeni sezon planlaması hakkında konuştu.
Kocaman, gelecek sezon planlamasını anlattı

‘TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR’

Yeni sezon planlaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Kocaman, “Şeffaf ve açık olmak iyidir. Bu düşünceyle hareket etmeye çalışıyorum. Ancak hayatın başka bir gerçeği var. Her şeyi açık konuşmak, faydadan çok zarar da getirebiliyor. Hem ilgilenenler hem de sorumlular için...  Özellikle ligin ikinci yarısı son derece öğretici oldu. İçinde sıkıntılar da vardı. Sıkıntıların önümüzdeki sezon olmaması için ona uygun birtakım çalışmalar yapacağız. Transfer benim ortalamamın biraz üzerinde olacak gibi görünüyor. İhtiyacımız var. Transfer önemli bir şey. Takımı uyumu ve özveri konusunda ayrımı yakalamak da en az transfer kadar önemli bir durum” dedi.

 

‘SAMİMİYETİM KONYA’DA KARŞILIK BULDU’

Konya şehri ile yakaladığı uyum hakkında da konuşan 54 yaşındaki teknik adam, “Birkaç cümleyle anlatmaya çalışayım. Hayatımı samimiyet üzerine inşa etmeye çalışıyorum. Konya'da karşılığını buldu gibi görünüyor. Önce olanaklara bakarsınız, var olan olanaklarla bir şeyler yapmaya gayret edersiniz. Gelişenlerle devam edip, diğerleriyle ayrılıp, yeni takviyelerle dönüştürmeye çalışırsınız. Burada bunu yaptık. Az transfer ile verimliği arttırma yoluna gittik. Özellikle ikinci dönemimizde son derece başarılı oldu. Konya çok büyük ve köklü bir şehir. Konya şehri tarihsel gücüyle berabere öne çıkmak istiyor. Bizim isteklerimizle örtüştü gibi görünüyor. Beklentiyi yaratanların sunduğu krediyle beraber engelleri aşabilecek kaliteyi gösterebiliriz” diye konuştu.