Aykut Kocaman, yönetimi usulsüz buldu!

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yönetimin ‘tedbir açıklaması’nın kendisinin bilgisi dışında yapıldığını, görünce çok şaşırdığını ve usulsüz bulduğunu açıkladı
Aykut Kocaman, yönetimi usulsüz buldu!

Kayacık Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, "Bu yanlışı düzeltmek için buradayım.  Yönetimin yaptığı açıklamadan haberim yok. Görünce şaşırdım bende. Benim için de sürpriz oldu. Sabahın erken saatlerinde oldu. Biraz hızlı oldu. Biraz daha beklenebilirdi. Bu açıklamadan haberim yoktu. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesini isterim. Antrenmanda olmamamla bunların payı yok. Açıklamadaki birkaç cümle rahatsız edici… Usul ile ilgili bir şeyler söylemek lazım. Bu tip sorunlar gelir konuşulur, sıkıntılar varsa söylenir. Aktarılması gereken bilgi varsa aktarılır. Eğer karşı tarafın bir savunması varsa veya vereceği bilgi varsa dinlenir.  Gruplar birbirlerini ikna ederler çünkü burada menfaat birdir. Bu menfaat doğrultusunda da mücadeleye devam ederler. Bana yapılan bu ikinci yanlışlık. Bir şeylerin değişme ihtimalinin olmadığını, en azından zayıf olduğunu gösteriyor.  

POLEMİKTEN KAÇINDI
Yönetimin yaptığı açıklamanın içeriğiyle ilgili olan tarafına girmek istemediğini kaydeden Kocaman, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Çünkü girersek burada aynı yanlışın içine ben de girmiş olacağım. Söyleyeceklerim var ama söylemeyeceğim içimde kalsın. Yönetim bir açıklama yapıyor. Bir de resmi siteden yapılıyor. İşi resmileştiriyorlar. Dolayısıyla yanıt vererek polemiğe girmek istemiyorum. Kendi işimize odaklanıp, devam ettirmeye çalışacağız. Bu oyunun içinde her zaman söyledim. İnişler çıkışlar var. Geçen sezon topladığımız 66 puanı görenler, bu sene de çıtayı direkt oralarda gördü. Bu beklentileri biraz daha aşağıya çekmeye çalıştım. Geçen seneki gücümüze bu sene ulaşmak zor görünüyor. Takımdaki düşüşün ilk yarıda olmasını, ikinci yarı dinlendikten sonra çıkışa geçeceğimizi düşünüyordum. Süreç böyle gelişmedi. Antalyaspor maçını kazanmış olsaydık, belki bugün bu noktaya gelemeyebilirdik. Durup dururken enerjimizi bu olaylarla harcama yoluna gittik. Ama en azından bir şeyleri hatırlama, hatırlatmaya katkısı olmuştur diye düşünüyorum.”

HOCA, SAYGI BEKLİYOR
İdarecilerin 2 yıllık yeni sözleşme önermesine ne cevap vereceği sorulan Kocaman, ‘Yönetimin sözleşme teklif etmesi doğru. Bununla ilgili süre istedim. Ancak cevabı çok takdir edersiniz ki burada değil orada vermek istiyorum. Fenerbahçe ile ilgili sürekli gündem olmam konusunda ise konuşmama gerek yok. Çünkü şuanda çalışan bir teknik direktörüm. Sezon başındaki durumu 3 aşağı 5 yukarı biliyorsunuz. Şöyle bir şeyler söylemek lazım. Bulunduğum süre içinde sadece Konyaspor’da değil her takımda yüksek aidiyet duygusuyla çalıştım. Hala da çalışmaya devam ediyorum.  Bulunduğum yerin çıkarları, menfaatleri bir adım önde gidiyor. Konyaspor’u mümkün olduğunca değerli hale getirebilmek için var olan güç ve davranışlarımla çaba gösteriyorum. Bunun karşılığında beklediğim tek şey var. Açıkçası aynı değeri göstermelerini beklemiyorum ama en azından düne, bugüne ve gelecek umutlarına saygı bekliyorum’ şeklinde görüş belirtti.  

‘SEYİRCİSİZ OYNAMAK BÜYÜK HANDİKAP’
Cumartesi günü oynanacak Trabzonspor maçı hakkında da konuşan tecrübeli teknik adam, ‘Seyircisiz oynanacak olması büyük bir handikap… Son yıllarda bunun statla beraber pekiştiğini söyleyebilirim. Konyaspor’un sahada çok güçlü bir destekçi grubu var. Özellikle içerideki maçlarda aldığımız puan ortalaması çok yükseldi. Ondan yoksun olmak maçtaki en önemli handikabımız olacağa benziyor. Trabzonspor’un yükselen formu da handikaplar arasında. Ancak geçen haftaki maçta gelişen şöyle bir şey vardı. Biz bireysel olarak çok enerjili oynamaya çalışıyorduk. Ancak yetmiyor. Bu enerjiyi grup enerjisine çevirebilirsek bir handikabı daha lehimize çevirmiş olabiliriz. Yönetimin bu hamlesi de buna vesile olur inşallah’ ifadelerini kullandı.
Veli Özkan / Yeni Haber