Aykut Kocaman'dan büyük başarı! İstatistik şampiyonu oldu

Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, istatistiklere göre 2018 yılının en başarılı teknik direktörü oldu. Maç başına puan ve gol atma ortalamasında zirveyi kimseye bırakmayan Kocaman’ın yeni yıldaki performansı ise merak ediliyor.
Aykut Kocaman'dan büyük başarı! İstatistik şampiyonu oldu

2018 YILINA DAMGA VURDU
Geride bırakmak üzere olduğumuz 2018 yılında Süper Lig'de en başarılı teknik direktör Aykut Kocaman oldu. Yıla Fenerbahçe’de başlayan ve geçtiğimiz Kasım ayında Konyaspor ile el sıkışan Aykut Kocaman, 2018 yılında toplam 22 maça çıktı. Bu maçlardan 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Kocaman, maç başına 2,14 puan ortalaması yakalayarak zirveye oturdu. Tecrübeli teknik adamı, Abdullah Avcı, Fatih Terim, Şenol Güneş ve Erol Bulut takip etti.

HANİ SAVUNMA YAPTIRIYORDU!
Aykut Kocaman’a yapılan ‘Göze hoş gelen futbol oynatmıyor, savunma yaptırıyor’ eleştirileri de bir kez daha yersiz çıktı. Zira Aykut Kocaman, bu alanda rakiplerine ciddi derecede fark attı. Fenerbahçe ve Konyaspor’da çıktığı maçlar baz alındığında Kocaman, karşılaşma başına 2,3’lük gol ortalamasıyla en yakın takipçisi Fatih Terim’e yarım gollük bir fark attı. Yenilen gol ortalamasında da zirvede yer alan Kocaman’ın maçlarının gollü geçtiği istatistiklere yansıdı.

KOCAMAN’IN KONYASPOR KARNESİ
Atiker Konyaspor ile 19 Kasım’da 2,5 yıllık sözleşme imzalayan Aykut Kocaman, geçen 1,5 aylık süreçte yeşil-beyazlı takımla 5 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 de yenilgi alan tecrübeli çalıştırıcı, ekibimizin hanesine 8 puan yazdırmayı başardı. Maç başına 1,60 puan ortalaması yakalayan Kocaman, çıktığı 5 maçta ise 6 gol atarken, kalesinde de 6 gol gördü. Kocaman’ın ikinci yarıdaki performansı merak ediliyor.

manset-tablo.jpg

VELİ ÖZKAN / YENİ HABER GAZETESİ