Aykut Kocaman'ın Beşiktaş maçı yorumu! Büyük tepki gösterdi

Atiker Konyaspor'un Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş maçında kendileri lehine penaltı pozisyonunun es geçildiğini söyleyerek, "Bunu görmemek için kör ya da art niyetli olmak lazım" dedi.
Aykut Kocaman'ın Beşiktaş maçı yorumu! Büyük tepki gösterdi

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda Beşiktaş karşısında iki kez geriye düşüp beraberliği yakalayan Atiker Konyaspor, ikinci yarıda oyuna giren Ali Turan’ın 90+3’te yaptığı hatayla üçüncü golü kalesinde görerek sahadan yenik ayrıldı.

Maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bireysel hatalar sonucu yenilen gollerle maçı kaybettiklerini ancak bu maçta da hakem hatalarının sonucu etkilediğini ifade etti.
 
Maç öncesi toplantılarda neler yapmamaları konusunda çok konuştuklarını belirterek değerlendirmesine başlayan Kocaman, “Ama maalesef çıkarken kaptırdığımız toplardan yediğimiz goller maçın sonucunu belirledi. Beşiktaş içerisinde bulunduğu durum itibariyle baskılı olan, maçı daha çok kazanmak isteyen taraftı. Maça istediklerimizi yaparak başlayamadık. Böyle olunca da kalemizde goller gördük. İkinci yarı tabiri caizse kora kor bir maç oldu. Mücadeleyi fizik gücümüzü de kullanarak bırakmadık. Beraberliği yakaladık. Galibiyete ulaşacağımız pozisyonlar vardı. Ancak bunları değerlendiremedik. Son dakikalarda çıkarken kaptırdığımız top kalemizde gol oldu ve kaybettik. Üzgünüz. Bu işin oyun tarafı. Ama bir de diğer boyutu var. Hakem son dakikalarda Amir’e Necip’in müdahalesinde VAR a bile gitmiyor. Dizine net bir darbe var. Amir’in pozisyonu devam ettirmesi suç galiba? Kuralın bahsettiği değerlendirmeyi orta hakem yapamıyor. Ama VAR’ın başında Bülent Yıldırım ve Abdülkadir Bitigen var. Onlarda bu pozisyonu ES geçiyor. Burada yorum hatası değil direkt niyet aranmalı. Bu da açıkça belli. Akhisar maçı, Trabzonspor maçı, E.Y. Malatyaspor maçı da dahil olmak üzere sonuca direkt etki eden 5 maçtaki hakem hataları puan kayıplarına neden oldu. Biz bunları anlatıyoruz ama bir şeylerin olacağına inanmıyorum. Yani bu bir nevi suya yazı yazmak gibi bir şey. Bu Beşiktaş’lı oyuncuların emeklerini göz ardı etme değil. Sadece yaşananları gözler önüne serme." dedi