Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Aylar sonra gelen 3 puan

Aylar sonra gelen 3 puan

Lige milli maçlar için ara verilmişti. Milli takım oynadığı 2 maçta 6 puan alarak grupta liderliğe yükseldi.

Konyaspor 4. Hafta müsabakasında Denizli’de Denizlispor’a konuk oldu. Konyaspor geçen sezon Nisan ayında İstanbul’da Başakşehir’e 2-0 mağlup olmuştu ve o günden beri mağlup olmuyor. Aynı Konyaspor’un, maç kaybetmiyor olmasına karşı maç kazanma konusunda da ciddi problemleri var. Konyaspor Denizli’de kazanıp kazanamayan takım psikolojisinden çıkmak istiyordu.

Milli aralar Aykut Kocaman için hep kazanç, Ekim ayından sonra Konyaspor’un daha dinamik ve daha diri olacağını düşünüyorum.

Konyaspor’da Denizlispor karşısına Miya ve Alper ilk on birde başladı onun dışında klasik Konyaspor sahadaydı. Konyaspor takımında Ali Turan çok eleştiriliyor ve tecrübeli defans oyuncusu Antalyaspor maçı sonrası hedef haline gelmişti, Ali Turan, Denizlispor karşısında da kaptan olarak sahaya çıktı, iyi oynadı ama yine çok kritik hata yaptı. Hakem Ali Şansalan art niyetli olsa Konyaspor bu hatalardan puan kaybedebilirdi. Her zaman ifade ediyorum, Ali Turan ve Selim bu takımın alternatif defans oyuncuları Diagne sağlamsa mutlaka ilk o tercih edilmeli…

Maça gelince Konyaspor, Denizlispor karşısında çok iyi görüntü verdi farkı Denizlispor kalecisi önledi. Miya oynadığı 2 karşılaşmada çok faydalı oldu ve gözlerimize inanamıyoruz. Alışık değiliz bu tür transfer başarılarına. Sakatlık falan olmazsa Miya’dan Konyaspor çok faydalanacaktır ve maddi anlamda da çok büyük paralar kazandırabilir. Shengelia ise oynadığı sürede çok fazla yorum yapılacak görüntü vermedi. Shengelia’nın en büyük faydası takım içinde Ömer Ali’nin alternatifi yoktu ve orada önemli bir alternatif olacak.

Konyaspor bu hafta camiayı tatmin eden bir oyun oynadı, Konyaspor’da en zayıf halka Bajic. Yatabare ve Jahovic’i gönderip Bajic’e umut bağlayan Konyaspor geride kalan 4 haftada bu oyuncudan istediği katkıyı alamadı. Bajic dışında tüm takım mükemmele yakın bir oyun oynadı. Konyaspor’un önümüzdeki süreçte çok büyük sıkıntılar yaşayacağını düşünmüyorum.

Konyaspor, Denizli’de Nisan ayından beri hasret olduğu 3 puan özlemini dindirdi ve puanını 6 ya yükseltti. Konyaspor ligin namağlup takımlarından biri. Maç kaybetmeyen Konyaspor sanırım bu haftanın da pas şampiyonu olacak. Ligin en çok şut atan takımı olma özelliği bu haftada Konyaspor’da kalacak gibi gözüküyor.

Aykut Kocaman istediklerini takımdan almaya başladı diye düşünüyorum. Bajic’in vereceği katkı uzun lig maratonunda Konyaspor’un konumunu belirleyecek.

Denizli’de kazanan ve iyi oynayan ekibi tebrik ediyoruz.

Konyaspor haftaya yine İzmir’de deplasmanda olacak, Göztepe karşısında da Konyaspor’dan iyi oyun ve puan bekliyoruz. Göztepe ligde henüz galibiyetle tanışamadı, Tamer Tuna için Konyaspor mücadelesi son şans olarak nitelendiriliyor. Bu sebeple ligin başı olmasına rağmen stres düzeyi yüksek bir müsabaka olacak.

Konyaspor’u tebrik edip Göztepe deplasmanında başarı diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR