Aynı hedefte bir araya gelindi

İstanbul’da düzenlenen 2. Uluslararası STK Fuarı’nda Mehir Vakfı da yerini aldı.
Aynı hedefte bir araya gelindi

İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) iş birliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren 2. Uluslararası STK Fuarı yoğun ilgi gördü.  63 farklı ülkeden 150 STK fuar boyunca stantlarında kendi faaliyetlerini ve projelerini Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak hazırlanmış broşür, kitapçık vs. dokümanların yanı sıra, görsel ve işitsel araçlardan oluşan medyalarla gerek katılımcı diğer STK'lar, gerekse fuar ziyaretçileriyle paylaştı.

63 FARKLI ÜLKEDEN 150 STK

Fuara Mehir Vakfı da Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse, Genç Mehir Derneği, Mehir Aile Derneği, Konya Dostluk Grubu olarak 22 kişilik bir ekiple katıldı. Fuar ilgili açıklamalarda bulunan Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, “63 farklı ülkeden 150 STK birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde fuarda bir aradaydı. İslam coğrafyasının zor zamanlar yaşadığı şu günlerde böylesi bir fuarda birlikte olmak bizler için ayrı bir önem arz etti” dedi.

mehir-(2).jpg

ORTAK NOKTA KUDÜS’TÜ

Fuara yoğun bir ilginin olduğunu belirten Erdem, “Mehir Vakfı olarak tüm STK’lar ile tanışma, tecrübe ve bilgi paylaşımları yeni birlikteliklerin oluşması noktasında verimli bir fuar oldu. Fuara halktan da büyük bir talep vardı.  Fuarın ana gündemi Kudüs ve Filistin’di. Fuarda gündeme kanayan yaramız Kudüs damgasını vurdu. Fuara katılan tüm STK’ların Kudüs duyarlılığı, sahip çıkmaları bizleri çok memnun etti.  STK’lar ulaştırabildikleri her yere Kudüs konusunu daha geniş platformlarda dile getirmek. Tüm kuruluşların yapabilecekleri faaliyetleri acilen yapmak hususunda karar birliğine varıldı” diye konuştu.

mehir-(3).jpg

ARAP ÜLKELERİNDEN EVLENDİRME PROJELERİ GELDİ

Din, dil ırk ayrımı yapmayan sadece Türkiye’de değil yurt dışında da faaliyet gösteren bir vakıf olduklarını vurgulayan Erdem, “Bizde evlilik ve kitap projelerimiz tanıttık. Prof. Dr. Saffet Köse hocamızın kitaplarına yoğun bir ilgi vardı. Özellikle Arap ülkelerinden evlendirme projeleri geldi. Bizde proje örneği gönderdik.  Geçen yıl İstanbul’da yaşayan 50 çift Filistinliyi evlendirmiştik. Biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık. 2018 Ocak ayında 100 çift Filistinliyi İstanbul’da evlendireceğiz. Yine projemizde 300 çiftçi Filistin’de evlendirmek var” dedi.

mehir-(4).jpg

AYNI HEDEFTE BİR ARAYA GELİNMELİ

100 yıldır işgal altında ve her türlü hukuksuzluğa sahne olan İslam dünyasının ilk kıblesi olan Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak tanıması asla kabul etmediklerini ifade eden Erdem, “Coğrafyamız üzerinde oynanan tüm bu oyunları bozmamız ve tehditlere karşı direnebilmemiz, bu ümmetin aynı maksat, aynı hedef istikametinde bir araya gelmesine bağlıdır. Önümüzde çok zorluklar var. Ancak İslam dünyasının bu engelleri de birlik ve beraberlik içerisinde aşabilecek bir potansiyele sahip. 2. Uluslararası STK fuarında da birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde bir araya gelindi” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ