'Ayşe nine' okuma yarışmasının birincisi

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Güllü köyünde yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Kıran, kitap okuma yarışmasında birinci olmanın gururunu yaşıyor.
'Ayşe nine' okuma yarışmasının birincisi

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Güllü köyünde yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Kıran,kitap okuma tutkusuyla gençlere örnek oluyor. İlkokul mezunu Kıran, Güllü Ortaokulunda düzenlenen yarışmada okuduğu 30 kitapla birinci oldu.

Güllü Ortaokulunun kütüphanesine vatandaşların ilgisini çekebilmek amacıyla bu yılın başında okul müdürlüğünce "Kitap Dostu Köy-Güllü Okuyor" konulu okuma yarışması düzenlendi.

Köyden 70 vatandaşın kütüphaneden yaklaşık 400 kitap alarak okuduğuyarışmanın birincisi, kitap okuma sevgisiyle tanınan Ayşe nine oldu.

Ayşe Kıran, 5 ayda okuduğu 30 kitapla köyün en çok okuyanı unvanını alarak tablet ve kitap hediyesi kazandı.

"Nerede bir kitap görsem onu okumak istiyorum"

Çiftçilikle uğraştıklarını, tarla işlerinin az olduğu zamanlarda kitap okuduğunu ifade eden Kıran, şunları söyledi:

"Okuma yazmayı ilkokulda öğrendim. Mezun olduktan sonra kitap okumaya devam ettim. Okumayı çok sevdiğim için çocuklarımın okul kitaplarından yararlandım. Ben devamlı okurum. Gece gündüz fırsat buldukça okuyup boş vakitlerimi değerlendiririm. Okuduğum kitaplar bana hayaller kurduruyor, bu beni çok mutlu ediyor. Nerede bir kitap görsem onu okumak istiyorum. Bir ayda 8 kitap okuduğum da oluyor."