Az yakıyor ama otomobil değil, Konya’da rekor kırıyor ama altın değil!

Otomobile göre daha az maliyetli olması ve getirilen ehliyet düzenlemesiyle artan motosiklet satışları tarihi rekorunu kırıyor.
Az yakıyor ama otomobil değil, Konya’da rekor kırıyor ama altın değil!

Vatandaşlar otomobile ulaşımın zorlaşmasıyla, daha az maliyetli olan motosiklete yöneldi. B ve üzeri sınıf ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilme avantajı da artışa destek oldu. Motosiklet satışı ve tamirinde yoğunluk olduğunu ifade eden İlkay Motor sahibi Fatih Tekeli, konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

fatih-tekeli-konya.jpg

‘İŞLERİMİZ ÇOK YOĞUN’

Motosiklet sektöründe işlerin oldukça yoğun olduğunu dile getiren Tekeli, “Bu dönemde işlerimiz oldukça yoğun. Çok sayıda motosiklet satışı var. Pandemiden sonra satışlar zaten yükselmişti. Şu anda da artarak devam ediyor. B ve üzeri sınıf ehliyet sahiplerinin 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilme avantajı da satışlarının artmasını etkiledi. 125 cc’ye çıkınca sektör daha fazla genişledi.” ifadelerine yer verdi.

konya-motosiklet-003.jpg

‘TÜM MOTORLAR İLGİ GÖRÜYOR’

Motorlara büyük ilgi olduğunu vurgulayan Tekeli, “125 cc’ye kadar olan tüm motorlar şu anda büyük ilgi görüyor. İkinci el motosiklet piyasada çok fazla olmadığından dolayı daha çok sıfırlar tercih ediliyor. Ama motosiklet sahipleri araçları bozulunca kısıtlı imkanlardan dolayı yenisini almak yerine yaptırmayı tercih ediyor. Tamir işinde herhangi bir sorun yaşanmıyor. 50 bin liradan başlayan motosikletler, 800 bin liraya kadar çıkıyor. 50-70 bin lira aralığındaki motosikletler daha fazla satılıyor. Hem elektrikli hem de benzinli motosikletler tercih ediliyor.” diye aktardı.

konya-motosiklet.jpg

‘KONYA İÇİN EN UYGUN ULAŞIM ARACI’

Motosikletin Konya için en uygun ulaşım aracı olduğunun altını çizen Tekeli, “Konya için en uygun ulaşım aracı motosiklet. Çünkü düz bir yerleşimimiz var. Motosikletin tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri de bu. Otomobile göre daha az akaryakıt harcıyor. Rahat ve hızlı bir ulaşım imkanı sunuyor. Parkta herhangi bir sorun yaşanmıyor.” dedi.

konya-motosiklet-001.jpg

‘EKİPMANIN TAM OLMASI GEREKİYOR’

Motosiklet sürücülerinin ekipmanlı bir şekilde trafiğe çıkması gerektiğini belirten Tekeli, “İstatistiklere göre kazalı araba ölümleri motosikletten daha fazla. Kasklı, ekipmanlı motosikletler zaten fark ediliyor. Ama bazı motorlar trafikte görünmüyor bile. Trafiğe ekipman tam şekilde çıkmak gerekiyor. Tabi ki birçok insan bunu maddiyatından dolayı yapamıyor. Gelir seviyesi yüksek olan insanlar zaten bunu dört dörtlük şekilde yapar. Durumu olmadığından dolayı birçok insan eski model motosikletleri kullanıyor zaten. Olsa zaten herkes yenisini, iyisini, güvenilir olanı kullanmak ister.” şeklinde konuştu.

konya-motosiklet-002.jpg

‘PLAKASIZLAR TOPLANIYOR’

Plakasız motosikletlerin polisler tarafından el konulduğunu söyleyen Tekeli, “Artık faturalı olması motosiklet kullanmaya yetmiyor. Plakası olmak zorunda. Plakasız motosikletler toplanıyor. Bu trafik için oldukça mantıklı fakat elektrikli bisikletlere plaka şartı olmamalıydı. Çünkü zaten günlük 50 kilometre kullanılabilen bir araç. 8 saat şarj olma süresi var. Herhangi bir devamlılığı yok. Tabi ki motosiklette bu durum aynı değil. 24 saat çalışabilir. Birçok insan plakasız kullanmaya devam ediyor çünkü maliyeti fazla oluyor. Noterde bir milyon liralık araç satışıyla, motor satışı aynı. Vizede de adalet olması gerekiyor. Zaten elektrikli bisiklet kullanımı geliri düşük olan vatandaşlarımız kullanıyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :