Azeri uzmanlara Türkiye’de eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Mirasın Korunması, Geliştirilmesi ve Restorasyonu...
Azeri uzmanlara Türkiye’de eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Mirasın Korunması, Geliştirilmesi ve Restorasyonu Devlet Hizmeti "Azerberpa" Bilimsel Araştırma Proje Enstitüsü uzmanlarına yönelik Türkiye'de eğitim programı düzenlendi.

Tarihi kültürel varlıkları açısından zengin olan Azerbaycan'da kültürel varlıkların korunması ve restorasyonundan sorumlu "Azerberpa" Bilimsel Araştırma Proje Enstitüsünden 4 kişilik uzman heyet, TİKA'nın desteği ile Türkiye'ye ziyarette bulundu. Yapılan bir haftalık eğitim tecrübe aktarımı programı çerçevesinde "Azerberpa" Bilimsel Araştırma Proje Enstitüsü uzmanları, kültürel ve tarihi mirasın korunması, restorasyon projelerinin hazırlanması vb. konularında eğitimler aldı. Program sürecinde heyet, atölye ve araştırma laboratuvarlarının faaliyetini, anıtların korunması ve kullanımı alanında ilgili kurumların faaliyetini yakından incelediler. Eğitim ve tecrübe aktarımı programı kapsamında heyet, Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ve İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvar Müdürlüğünün faaliyetleri ve yürüttükleri çalışmalar, tarihi kültürel mirasın depreme karşı korunması için yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirildi. Topkapı Sarayı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzesini de ziyaret eden heyet, son yapılan restorasyon çalışmaları ile ilgili incelemeler yaptı.

Azeri uzmanlara Türkiye’de eğitim

Azeri uzmanlara Türkiye’de eğitim