Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Azim, mücadele, şans ve kazanç

Azim, mücadele, şans ve kazanç

Süper Lig’de ilk yarının sonları yaklaşıyor, Konyaspor bu hafta sahasında ilk yarının son müsabakasında Kasımpaşa takımını konuk etti.

Konyaspor sezon başı hiç verimli hazırlık kampı geçirmedi, son haftalarda yaşanan adale sakatlıklarına çare bulmanın imkanı olmuyor. Jevtovic bu hafta kart cezalısıydı, Jonsson, Uğur, Selim, Diagne  adale sakatlığı yaşayan oyuncular. Hurtado’nun darbeye bağlı sakatlığı devam ediyor. Aykut Kocaman için son derece zor bir müsabaka oldu. Konyaspor’un en kilit bölgesi ön libero pozisyonu bu hafta yokluktan Amir ve Volkan defansın önünde mücadele ettiler. Amir gerçekten çok şaşırtıcı bir müsabaka oynadı. 

Kasımpaşa Konya’ya ligde ikinci sırada geldi, Diagne ve Trezegeut ile başarılı bir sezon geçiren Kasımpaşa Konya’ya kazanmak için geldi. Hafta içi sakat olan Uğur maçın başında sakatlandı, aylar sonra Filipovic bu hafta forma giydi. Miloseviç’in sakatlığı maçın bonusu oldu. Daha 30 dakika dolmadan zorunlu 2 oyuncu değiştiren Aykut Kocaman için Kasımpaşa mücadelesi içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Hikâye dolu bir maç izledik, hafta içi gol atamadığı için kurban kesen Jahovic attığı 2 gol ile maçın yıldızı oldu. Filipovic ise haftanın kazançları arasında yer aldı, dizinden önemli bir sakatlık yaşayan Filipovic ben buradayım dedi ve başarılı bir müsabaka oynadı.

Konyaspor’un kalesi sağlam ellerde ve Serkan gibi bir kaleciye sahip olan Konya temsilcisi zor maçı kazandı. Özellikle maçın ilk yarısında fazla varlık gösteremeyen Konyaspor ikinci yarıda büyük mücadele örneği gösterdi ve bu maçı kazanmasını bildi.

Hikâye içinde hikaye olan bir maç dedik, haftalar sonra Jahovic 2 gol attı, Filipoviç sanırım giydiği formayı uzun süre çıkarmaz, Amir olağan üstü işler yaptı, Ömer Ali her zaman sahada emniyet sibobu vazifesi görüyor. Opanesenko çalışkan ama sanırım yeterli değil. Moke bu eksik haftada bile forma şansı bulamadığına göre devre arası gidecek oyuncu olarak göze çarptı. 

Konyaspor tam anlamıyla bu hafta şapkadan tavşan çıkardı, formda bir ekip karşısında bu kadar çok olumsuzluk ve eksik içinde kazanmak gerçekten rüya gibiydi. Konyaspor maç içinde zaman zaman çok zor anlar yaşadı kalesinde çok pozisyon verdi ama şanslı günde kazandı. Konyaspor çok mücadele etti ama futbol şansı ve hakem şansı Konyaspor’un yanında yer aldı. Bu hafta niyeti bozuk bir hakem olsa Konyaspor bu 3 puana büyük olasılıkla ulaşamazdı. 

Aykut Kocaman’ın Konya’ya getirdiği dinamizm ile Konyaspor puanını 24 yaptı ve haftaya kazanması halinde ligin ikinci yarısında zirveye yakın yerler için kendini rezerve etti.

Bu hafta da U21 maçında 2 gol atan sahanın yıldızı Erdon, ligin ikinci yarısında Konyaspor forması giymeli, devre arası bu takım kondisyon anlamında ve taktik açıdan çalışıp eksiklerini giderecektir.

Konyaspor taraftarı bu hafta da görevini yerine getirdi ve maç sonu mutlu mesut evine döndü. İzleyenler için keyifli ve heyecanlı bir maç oldu. Kazanan Konyaspor’u bizde tebrik ediyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR