Aziz Yıldırım'dan Gönül ve Topal'la ilgili flaş açıklama

Aziz Yıldırım, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal ile ilgili açıklamalar yaptı.
Aziz Yıldırım'dan Gönül ve Topal'la ilgili flaş açıklama

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün mali yapısı, teknik direktör Vitor Pereira'nın durumu ve  iç transfer görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Kurul'da gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

"Aziz Yıldırım'ın yaptıklarını, bir kalemde Twitterlarda, Facebooklarda siliyorlar. 'İbra etmeyelim' diyorlar. Ya siz neyi ibra etmiyorsunuz!" diye tepki gösteren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz geldiğimiz 16 milyon dolar bütçesi vardı kulübün. Bugün ise 200 milyon doları aşan bir bütçe vardı. Fenerbahçe, 2011'deki kumpas operasyonlarına rağmen dimdik ayakta durmuştur. UEFA ile mali konularda bazı anlaşmalara vardık. Kulüpler batmaz, kulüpler büyüktür. Yalnız Fenerbahçe için söylemiyorum. Bütün kulüpler için söylüyorum."

"Pereira ile devam edeceğiz"

Teknik direktör Vitor Pereira ile ilgili alınan kararı açıklayan Yıldırım, "Gerekirse transferleri durduracağız. Hoca ile oturduk konuştuk ve kendisi ile devam etme kararı aldık. Pereira ile devam edeceğiz. Transfer listesi verdi. Bu liste doğrultusunda çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

İşte Gökhan Gönül'ün istediği rakam

Aziz Yıldırım, iç transfer görüşmeleri konusunda da bilgi verdi. Gökhan Gönül'ün isteği rakamı açıklayan Yıldırım, şunları söyledi:

"İki oyuncumuz var. 1 milyon 710 bin Avro almaktadır. 20 bin Avro'ya yakın da maç başı almaktadır. Geçen sezon 22 lig maçında oynamıştır. UEFA'da ise 6 maçta görev yapmıştır. Bizden istediği ücret; 2 milyon 750 bin Avro garanti para. Menajerine de 500 bin Avro para... 3.5 milyon Avro'ya geliyor. 50 bin Avro da şampiyon olduğunda alacağı para yazılı. Bu ücreti Fenerbahçe Spor Kulübü karşılayamaz. Bizim teklifimiz ise 2 milyon Avro artı diğer şartlar evet. En son İlhan Bey (Ekşioğlu) '2 milyon 250 bin Avro'ya çıkalım' dedi. Daha fazla çıkamadılar. Onlar aşağı inmediler, anlaşamadık. Bu arada Gökhan Gönül 4 yıllık anlaşma istiyor. Ben iş adamıyım. Ben bile 1 yılda bu kadar parayı zor kazanıyorum. Gökhan Gönül 8 sene bu kulübe hizmet etmiştir. Bu dönemde Fenerbahçe 2 kez şampiyon oldu."

Mehmet Topal ne talep ediyor?

Yıldırm, Mehmet Topal ile yapılan görüşmenin detaylarını da paylaşarak, "Mehmet Topal 2 milyon 650 bin Avro almakta. 10 bin Avro maç başı. 2 milyon 750 bin Avro garanti para istemektedir. 20 bin Avro da maç başı. O da 4 yıllık sözleşme ve 3.5 milyon Avro'yu aşan ödeme istiyor. Yüksek ücretler istiyor. Bu istekleri devam ederse sözleşme yenilemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, "Transfer yapacağız, ama bütçelerin içerisinde kalarak yapacağız. Aşırı transfer beklentisi olmasın" dedi.

"Ben başkan olduğumda bebek olan çocuklar şimdi bize istifa diye bağırıyorlar"

Kendisine yönelik istifa çağrılarına da tepki gösteren Yıldırım, "18 yaşında çocukları peşlerine takıp tribüne götürüp istifa diye bağırtıyorlar. Bu akşam Anadolu Efes maçına gidiyorum, bağırsınlar bakalım. Ben başkan olduğumda bebek olan çocuklar şimdi bize istifa diye bağırıyorlar" şeklinde konuştu.