Baba ve oğlu 'demokrasi nöbeti' için 'engel' tanımıyor

Zonguldak'ta, görme engelli Dilaver Demiroğlu ile yürüme güçlüğü bulunan bedensel engelli oğlu 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana aralıksız "demokrasi nöbeti" tutuyor.
Baba ve oğlu 'demokrasi nöbeti' için 'engel' tanımıyor

Zonguldak'ta yaşayan her ikisi de engelli baba oğul, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana hiç ara vermeden meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Kozlu ilçesinde ikamet eden 65 yaşındaki Dilaver ve oğlu 30 yaşındaki Muammer Demiroğlu, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde tutulan "demokrasi nöbeti"ne destek veriyor.

Dilaver Demiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 gündür meydanlarda olduğunu ve nöbeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlardan ayrılın" talimatı verinceye kadar sürdüreceğini söyledi.

FETÖ'nün, "Türk ordusunu kirlettiğini" ifade eden Demircioğlu, "Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Erdoğan çok sevdiğim biridir. Keşke kendisini görebilsem. Darbe akşamı onun, 'Halkım ve vatandaşım sokağa insin' dediğini duyunca evde durmayı canım istemedi. Hemen sokağa indim." dedi.

Engelli oğlunun yardımıyla şehir merkezine geliyor

Demiroğlu, her gün, yürüme güçlüğü çeken bedensel engelli engelli oğlunun yardımıyla Kozlu ilçesinden kent merkezine geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Buradaki coşkuyu görmediğim halde ben de coşkulanıyorum. Engelli oğlumun yardımıyla buraya geliyorum. Gözlerim, meydanlara gelmemi engellemiyor. Engel kimsenin yolunu kesmez. Vatan için seve seve nöbetimi tutuyorum. Oğlum da ortopedi engellidir. İkimize de meydanlara gelmek zor gelmiyor."

Muammer Demiroğlu da bir yaşındayken ayağına yapılan yanlış iğne ile engelli kaldığını belirterek, gösterilere severek katıldığını söyledi.

Engelinin, "meydanlara inmesinin önünde engel olmadığını" vurgulayan Demiroğlu, "Babam darbe girişimi olduğu akşam 'meydana ineceğiz' dedi. Ben de kendisini götürebileceğimi söyledim. Ben de engelliyim ancak benim için zor olmuyor. Seve seve meydana gelerek demokrasi nöbeti tutuyoruz. Vatan elden gitmesin diye buradayız." ifadesini kullandı.