Babanın kızını öldürüp intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde dün Ali Alkan ve kızının cesedinin bulunmasıyla ilgili soruşturmada, babanın çocuğunu öldürdükten sonra intihar ettiği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.
Babanın kızını öldürüp intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde dün Ali Alkan ve kızının cesedinin bulunmasıyla ilgili soruşturmada, babanın çocuğunu öldürdükten sonra intihar ettiği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sincan'da bir apartmanın bodrum katında dün akşam saatlerinde 2 ceset bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada, inceleme için adli tıp kurumuna kaldırılan cesetlerin ön otopsisi tamamlandı.

Ölümlerinin üzerinden uzun zaman geçtiği tespit edilen deforme olmuş cesetlerin, Ali Alkan ile 10 yaşındaki kızı İdil Alkan'a ait olduğu kesinleşti. Cesetlerin, Ali Alkan'ın boşanma sürecindeki eşi Zehra Alkan tarafından da teşhis edildiği belirtildi.

Ali Alkan'ın, barışmak amacıyla 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ayrı yaşadığı eşi Zehra Alkan'ın evine bir buket çiçekle gittiği, olumsuz yanıt alınca kızı İdil'i alarak evden ayrıldığı ve o tarihten itibaren de bir daha haber alınamadığı öğrenildi.

Telefonla defalarca aramasına rağmen Ali Alkan'a ulaşamayan Zehra Alkan'ın, aynı gün eşinin kızını kaçırdığı iddiasıyla kayıp başvurusunda bulunduğu da kaydedildi.

Cesetleri apartman görevlisi buldu

Baba ve kızının cesedini, anne Zehra Alkan'ın yaşadığı Sincan Fatih Mahallesi Bucak Sokak 15 numaralı apartmanın görevlisi Hasan A'nın, ağır koku şikayeti nedeniyle ilaçlama yapmak üzere indiği bodrum katında bulduğu belirtildi.

Hasan A'nın ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler, Ali Alkan'ın sağ elinin yanında kırmızı saplı bir ekmek bıçağı bulurken, kızın göğüs bölgesinden kesici aletle yaralandığını, baba Alkan'ın ise boğazında derin kesik olduğunu tespit etti.

Ekipler, cesetlerin bulunuş şekilleri ve ön otopsi sonucunda babanın önce kızını bıçakla öldürdüğü, sonrasında ise boğazını keserek intihar ettiği şüphesi üzerinde duruyor.

Eşini kızıyla tehdit etmiş

Eşinden ayrı yaşayan Ali Alkan'ın, aynı bölgede ikamet eden anne ve babasıyla oturduğu belirtildi. Ali Alkan'ın, kızıyla kendisini görüştürmediği iddia edilen eşi Zehra Alkan'ı, çocuğunu almak ve bir daha göstermemekle defalarca tehdit ettiği öne sürüldü.

Soruşturmanın devam ettiği, baba ile kızının ölüm nedenlerinin detaylı otopsinin tamamlanmasıyla kesinleşeceği bildirildi.