Babasına rağmen halterde dünya şampiyonu oldu

Milli halterci Ahmet Turan Okyay, babasının itirazlarına karşın başladığı halterde gençler kategorisinde önce Avrupa sonra dünya şampiyonasında altın madalya kazandı.
Babasına rağmen halterde dünya şampiyonu oldu

Babasının itirazlarına karşın güreşi bırakarak, haltere başlayan Ahmet Turan Okyay (20), gençlerde 69 kiloda Avrupa ve dünya şampiyonu olmayı başardı.

Sivas'ta babası Hacı Okyay'ın desteği ile güreşe başlayan Ahmet Turan, 2-3 ay sonra halter antrenörü Hüseyin Dökmetaş'ın tavsiyesiyle halteri seçti.

Babasının itirazlarına rağmen güreşi bırakarak haltere başlayan Ahmet Turan Okyay, 5 yıllık çalışmasının ardından geçen yıl Litvanya'nın Klaipeda kentinde yapılan Avrupa Gençler Halter Şampiyonası'nda 69 kiloda koparma ve toplamda altın, silkmede ise gümüş madalya kazandı.

Milli halterci, geçen haziran ayında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda ise koparmada altın madalya kazanarak, dünya şampiyonu oldu.

"Babam karşı çıktı"

Ahmet Turan Okyay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora babasının teşvikiyle güreşle başladığını belirterek, ilk başlarda güreşte iyi bir derece yapmayı düşündüğünü anlattı. Bir gün antrenman salonuna gelen halter antrenörü Hüseyin Dökmetaş'ın kendisine "Seni halterci yapalım." dediğini aktaran milli halterci, "Babam 'Halterci olma, güreşçi olacaksın' diyerek karşı çıktı." dedi.

Ahmet Turan, "Bir sene çalıştıktan sonra ailevi nedenlerden dolayı halteri bırakmak zorunda kaldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu sırada okulla uğraşmaya çalışıyordum. Daha sonra halter sporuna tekrar başladım. Geçen sene ekim ayında Avrupa Şampiyonası'nda koparma ve toplamda şampiyon oldum. Hem gençler hem de A milli takım kamplarında çalışarak, Gürcistan'da yapılan dünya şampiyonasında koparmada altın madalya aldım."