Badmintonla hayata tutundu

Yeni Haber - Merve Ateş
Badmintonla hayata tutundu

Zehra Bağlar 22  yaşında. Çocukluğunda geçirdiği bir kaza sonucu bir kolunu kaybetti. Engelli olmasına rağmen yaşama sevincini hiç kaybetmedi önce üniversiteyi bitirdi. Sonra hocalarının yönlendirmesiyle badminton şampiyonalarında derece elde etti. Geçtiğimiz hafta Hollanda  şampiyonasında üçüncülük  aldı ayağının tozuyla Yeni Haber’e konuştu. Zehra’nın madalyalarla dolu  başarı hikayesi...

 

Yaşama azmiyle çevresindekilere örnek olabilecek Zehra Bağlar’ı kimdir bize anlatır mısınız.?

Konya’ya geliş hikâyemden başlıyayım. Aslen Mersinliyim  Karaman’da yaşıyorduk üniversiteyi kazanınca ailemle birlikte Konya’ya  geldim.1992 doğumluyum. Şu an KOSKİ’nin muhasebe biriminde devlet memuru olarak görev yapıyorum.10 yaşında kötü bir kaza ile kolumu kaybettim. Amcamın oğlu yanlışlıkla tüfekle vurunca bir kolumu kaybettim.

 

AİLEM EN BÜYÜK DESTEKÇİM

Yaşam hikayeniz de kırılmalar olmuş fakat bu sizi gördüğümüz kadarı ile hayattan koparmamış konuşurken bile gözlerinizin içinin parladığını görüyoruz. Yaşamınıza renk katan olaylar neler oldu.?

2 yıl önce Selçuk üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nu kazandım. Okula gidip gelirken üniversitenin Engelsiz Yaşam Birimi’ni keşfettim. Üniversiteyi kazanmam bu birimi tanımama ve hayatımın dönüm noktasına ulaşmama vesile oldu diyebilirim. Arkadaşlarımla birlikte burada bizim de yapabileceğimiz, sosyalleşebileceğimiz imkânlara sahip olduk. En önemlisi benim durumumda insanların neler yapabildiğini gördüm. Hocalarımın da yönlendirmesiyle de Badmintona başladım. Bu süreçte Ahmet Hocam ve ailem en büyük destekçilerim oldu.

Neden badmintonu tercih ettin?

Badminton benim spor arayış sürecimde ilk fırsattı. Hocalarımın da yönlendirmesiyle de Badmintona başladım. Bu süreçte Ahmet Hocam ve ailem en büyük destekçilerim oldu. Millî bir sporcu olmak benim en büyük hayalimdi çok şükür bu hayalimi gerçekleştirdim.2,5 yıldır hayatımın vazgeçilmezi badminton diyebilirim.

HAYATA TUTUNMAMI SPOR SAĞLADI

Sağlıklı insanlar olarak bizler bile yoğun tempo içerisinde spor yapmaya üşenir bahaneler üretirken sporu bir yaşam tarzı haline getirdiniz. Spor hayatınızda neleri değiştirdi.?

Spora başlamadan önce engelimden utanıyordum. Yolda yürürken kolumu saklama gereği hissediyordum. İnsanların hepsi neden bana bakıyor diyordum. İşte spor bu noktada ben de bir dönüşüm sağladı. Spor ile birlikte artık bu cümleleri unutmuştum. Hayata tutunmamı spor sağladı. Engellerimi aşmayı öğrendim. Çok içine kapanık bir insandım, ilişkilerim hep kapalı olmuştur. Tabi badmintonla tanışınca kadar öyle idim şu an çok farklı bir Zehra ile karşı karşıyasınız. İçime kapanık falan değilmişim ben aslında.

dscn2192.jpg

ALTIN MADALYAYI TAKMAK İSTİYORUM

Sıra geldi başarılarınıza. Çok mütevazı bir kişiliğe sahipsiniz. İlk gördüğümde de sohbetimiz esnasında da aynı kanıya sahibim. Okuyucularımıza başarılarını anlatır mısınız?

 

En büyük hayalim milli sporcu olmaktı bunu gerçekleştirdim.İlk olarak Balıkesir’de bir Türkiye Şampiyonasına katıldım. Daha sonra Konya’da ikisinde de Türkiye şampiyonluğum var. İlk milli sporculuğunu Antalya’da gerçekleştirilen Enes Cup Turnuvası’nda aldım. Geçen yıl ilk defa dünya şampiyonası için Almanya’da yarıştım. Orada dünya üçüncüsü olarak madalyayı boynuma gururla  taktım .İlk uluslararası alan aldığım madalya. En son Avrupa şampiyonasına katıldım.Geçen hafta İspanya’daydım. Avrupa üçüncülüğü ile ülkeme döndüm. Hedefimde heyecanıma yenildim. Önümde dünya şampiyonası var altın madalyayı takmak istiyorum. Antrenmanlarıma yoğun bir şekilde devam ediyorum.

 

Fiziksel engeli olan arkadaşlarınıza örnek bir yaşam hikayeniz var. Onlara nasıl seslenirsiniz?

 Benim gibi engelli olanların spora yönlendirilmesini spor yapmasını çok istiyoruz. Gittiğim ülkelerde engelli kategorisinde rakip bulamamak bizi zorluyor. Diğer sporcular rakip istemez ama ben engelli arkadaşlarımı da badmintonda görmek istiyorum. Hayatlarında çok şeyin değişeceğine eminim…Çünkü spor benim dönüm noktam oldu.Yeniden kendimi buldum.