BAE'nin yeni hedefi Konya! Gerekçesi şaşırtıcı değil

Son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan mevsimsel değişiklik ve küresel ısınma ile birlikte gıda ihracatına önem son yıllarda ciddi derecede önem kazandı.
BAE'nin yeni hedefi Konya! Gerekçesi şaşırtıcı değil

Özellikle Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş buğday arzında ciddi sorun oluşturdu.

Tüm dünya gıda alanında kriz ile karşı karşıya. Kiriz ile birlikte tüm dünya gıda alanında önlemler almaya devam ediyor. Özellikle buğdayda yaşanan sıkıntı dünya genelinde farklı sorunları da beraberinde getirecek gibi görünüyor. Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da bu yıl buğdayda yaşanan rekolte yüzleri güldürdü.

Geçen yıl yağışların artması ile rahat bir nefes alan Konya’da çiftçiler rekolteden oldukça memnun.

Ancak Türkiye’nin son yıllarda tarım alanında izlediği politika çiftçileri memnun etmedi. Yaşanan gıda krizinin ardından ülkeler farklı pazar arayışına girdi.

Son gelişme ise Dubai’de Kurulu gıda ithalat ve ihracat firması yayınladığı ilanda 50 kilogram çuvallarda toplamda 15 bin ton buğday unu talebi olduğunu yazdı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’de kurulu gıda ithalat ve ihracat firması Türkiye'den buğday unu almak için harekete geçti.

Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’de kurulu gıda ithalat ve ihracat firması Abu Dhabi’ye teslim 15 bin ton buğday unu istiyor.

Yayınlana ilen sorası arayış içerisine giren Birleşik Arap Emirlikleri rotasını Türkiye’ye özellikle de Konya’ya çevirmiş durumda.

Konya’da pek çok firma Birleşik Arap Emirlikleri ile gıda ihracatı için girişimde bulunduğu görülüyor.

Ancak Türkiye’nin yaz ayları ili yaşadığı kuraklık neticesinde bu ticaret için nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

KAYNAK: YENİAKİT

Etiketler :