Bağcılar'da kaçırılan 4 aylık bebek kurtarıldı

Bağcılar'da arife günü alışveriş yapan ailesinin mağaza önüne bıraktığı bebek arabasından kaçırılan 4 aylık Ahmet Davulcu kurtarıldı.
Bağcılar'da kaçırılan 4 aylık bebek kurtarıldı

Bağcılar'da arife günü alışveriş yapan ailesinin mağaza önüne bıraktığı bebek arabasından kaçırılan 4 aylık Ahmet Davulcu kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bebeğin tutulduğu Pendik Çamçeşme Mahallesi Bülbül Sokak'taki bir eve operasyon düzenledi.

Operasyonda, M.V. (36) ile 2 kadın gözaltına alındı. Şüphelilerin, polisin kapıya gelmesi üzerine, bebeği havalandırma boşluğuna attıkları belirlendi.

Polis ekiplerince buradan alınan bebek, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin bebeği kaçırdıktan sonra kullandıkları araç da bulundu. Üç çocuk babası şüpheli M.V'nin hırsızlık, gasp gibi suçlardan kaydının bulunduğu belirtildi.

Bu arada, bebeğin kaçırılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın, Beratcan Karakütük cinayetini de araştıran ekibi bu konuda görevlendirdiği bildirildi. 

Bu arada gözaltına alınan 3 şüpheli, çevredeki vatandaşların tepkisi üzerine, bir süre binada bekletildikten sonra zırhlı araçla emniyete götürüldü.

Bebeğin durumu iyi

Baba Lokman Davulcu, bebeğin tedavisinin sürdüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun sağ olarak bulunmasından ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sevinçten gözyaşlarına boğulan Davulcu, "Oğluma sağ salim kavuştuğum için mutluyum. Çocuğumun kaçırıldığı günden beri bizleri yalnız bırakmayan ve bulunması için çalışan herkese teşekkür ederim. Sağlık durumu çok iyi ve Allah'a şükür önemli bir şeyi yok. Sağlık kontrolleri yapılıyor ve durumu çok iyi" şeklinde konuştu. 

Açıklama sırasında, Davulcu'nun diğer oğlu Mehmet de yanında yer aldı.

Bağcılar Evren Mahallesi'nde arife günü alışverişe çıkan Lokman-Münevver Davulcu çiftinin bir mağazanın önüne bıraktığı bebek arabasındaki 4 aylık çocukları Ahmet Davulcu kaçırılmıştı.