BAGİAD’da “Endüstri 4-0 Sanayi Devrimi” toplantısı

Balıkesir Genç İş Adamları (BAGİAD) tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan ION Akademi Kurucusu ve Mentor Ali Rıza Ersoy "Endüstri...
BAGİAD’da “Endüstri 4-0 Sanayi Devrimi” toplantısı

Balıkesir Genç İş Adamları (BAGİAD) tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan ION Akademi Kurucusu ve Mentor Ali Rıza Ersoy "Endüstri 4-0 Sanayi Devrimi" konusunda bilgiler verdi.

BAGİAD tarafından düzenlenen "Endüstri 4-0 Sanayi Devrimi" konulu toplatıya katılan ION Akademi Kurucusu ve Mentor Ali Rıza Ersoy katılımcıları bilgilendirdi. BAGİAD Başkanı Rahmi Kula konuşmasına Afrin'de yaşanan son durumu değerlendirerek başladığını konuşmasında "Biliyorsunuz ki Afrin" deki son durum hepimizin malumu; 60. günün sonuna gelinen ve ülkemiz için büyük önem arz eden zeytin dalı harekâtında görev alan güvenlik güçlerimizi gösterdikleri üstün başarılarından dolayı tebrik ediyor, operasyon sırasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Güvenlik güçlerimizin operasyonu başarıyla bitirip ülkemize dönmesini temenni ediyorum. BAGİAD olarak, üyelerimizle birlikte gerçekleştirdiğinıiz toplantılarımız, eğitimlerimiz, seminerlerimiz, fabrika ve fuar gezilerimiz ve daha birçok faaliyetlerle kendimizi geliştirmek; şehrimize, ülkemize değerler katmak için çaba göstermekteyiz. Bu akşam da bunlara bir yenisi daha ekleyerek, siz değerli konuklarımıza tüm dünyayı etkisi altına alan sanayi devrimini bilinen tüm yönleriyle ele alınması ve bu konuda hepimizin daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağlayacak "Endüstri 4.0 " konusuna değinelim istedik. Endüstri 4.0 ile sanayi, ticaret, bilim ve ekonomi alanlarında köklü değişikliklerin yaşanacağına inanıyoruz. Türkiye olarak bu gelişen teknolojinin gerisinde kalmamalıyız. Yapılacak çalışmalarda bizlere, yatırımcılara, sanayicilere, girişimcilere ve geleceğin mühendis adayları olan öğrencilerimize çok iş düştüğünün de farkındayız. Türkiye'nin küresel değer zincirinde avantajlarını göz önünde bulundurursak, ülke olarak hızla gelişen ve gittikçe dijitalleşmeye yönelen yeniçağın yakalayabileceğimizi düşünüyorum"dedi.

Herkesin digital benzeri olacak

Endüstri krallığının ilk kez, batıdan doğuya geçerek, Türkiye'nin de içinde olduğu batı ekonomisini tehdit ettiğine dikkat çeken ION Akademi Kurucusu ve Mentor Ali Rıza Ersoy 4. Sanayi devrimiyle bu gücün tekrar batı ekonomisine geçeceğini ifade ederek. 4. Sanayi devriminin "Hız, Esneklik, Verimlilik" kavramları üzerine kurulu bir sistem olduğunu belirtti. Endüstri 4.0 Sanayi Devrimiyle ortaya çıkacak teknolojilerin insan hayatına etkilerinide açıklayan Ersoy "Her bir insanın ve nesnenin gelecekte birer dijital benzeri olacak. Herkese bir çip takılacak ve çipi olmayan sistem dışında kalacak. İnsanların müdahalesi olmadan gerçek zamanlı bilgi akışlarının, makineler arasında sağlanması ve karar verme süreçlerinin gerçek zamanlı hale gelmesinin vertical entegrasyon adlı bir başka teknolojiyle olacak. Bütün veri akışları digital olarak izlenebilecekve konuşulabilecek. Sanayi Devrimi 4.0 ile nesnelerin interneti kavramı ile herşey internet halini alacak makinaların makinalarla iletişim kurduğu robotlar hayatımıza girecek"şeklinde konuştu.

BAGİAD’da “Endüstri 4-0 Sanayi Devrimi” toplantısı

BAGİAD’da “Endüstri 4-0 Sanayi Devrimi” toplantısı

BAGİAD’da “Endüstri 4-0 Sanayi Devrimi” toplantısı

İHA