Bağımlı rehabilitasyonuna müzik ve ebru desteği

Konya Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'ne (AMATEM) gelen madde ve alkol bağımlılarına, ebrudan müziğe kadar birçok kursla rehabilitasyon desteği sağlanıyor.
Bağımlı rehabilitasyonuna müzik ve ebru desteği

AMATEM ve Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi ile günlerini hastane ortamında geçiren bireyleri farklı alanlarda düzenlenecek etkinlik ve kurslarla bu ortamdan uzaklaştırmak ve bağımlılıktan kurtulmalarına destek olmayı amaçlıyor.

KOMEK Bosna Hersek Sadrettin Kütükçü Kurs Merkezi Müdürü Hacer Aydın, yaptığı açıklamada, KOMEK olarak Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında çeşitli kurumlarla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çeşitli sağlık sorunlarından dolayı kurs merkezlerine gelemeyenlerin yanına bizzat giderek eğitim verdiklerini belirten Aydın, "Sadece sağlıklı bireyler kurslara katılabilir' diye bir şey yok. Biz kurslarımıza gelemeyenlerin yanına bizzat giderek onlara manevi anlamda destek olmak istiyoruz" diye konuştu.



Hastanede tedavi gördüğünden dolayı kurslara katılamayan madde ve alkol bağımlısı bireylere özel eğitim günleri oluşturmayı planladıklarını anlatan Aydın, bu kapsamda AMATEM'de tedavi gören bağımlılarla bir araya gelip ebru sanatının inceliklerini öğrettiklerini ifade etti.

- "Çok istekliler"

Aydın, 28 gün tedavi gören bağımlılara 28 günlük etkinlik programı hazırladıklarını belirtti.

Tedavi görenlerin çoğunluğunun genç olduğunu dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Amacımız gençlerimizi topluma kazandırmak. Çok istekli ve hevesliler. Kurs hocalarını pür dikkat dinliyorlar. Bunları görmek amacımıza ulaşmaya başladığımız hissini veriyor bizlere. Bundan dolayı da çok mutlu oluyoruz. Tedavi gören bağımlı vatandaşlarımız 28 gün hastane ortamında bulunuyor. Biz de onların bu ortamdan sıkılmalarını engelleyip, tedaviye gelenlerin bizim de kurslarımızı görüp tedavi süreçlerine katkıda bulunsun istiyoruz. Bu sayede burayı hastane değil de eğitim ortamı haline getirmeyi amaçlıyoruz. İlk olarak ebru sanatının eğitimi verildi. Önümüzdeki günlerde de el sanatları, müzik ve spor alanlarında eğitimlerimiz devam edecek."

Aydın, etkinlikler kapsamında güne müzik eğitimiyle başlayıp gün içinde de spor eğitimi alıp günlerini dolu dolu geçireceklerini ifade etti.

Bu sayede bağımlıların topluma daha sağlıklı bireyler olarak dönmelerini sağlamaya çalışacaklarını anlatan Aydın, "AMATEM'e gelenler 28 gün hastane ortamında tedavi görüyor. Biz de bu süre içinde çeşitli branşlarda eğitim vererek onların bağımlılıktan kurtulmalarına destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.