Bahadır Yenişehirlioğlu: Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri Fuarı dün itibarıyla kapılarını açtı. Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, ilk gününde Konyalılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Bahadır Yenişehirlioğlu: Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri Fuarı dün itibarıyla kapılarını açtı. Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, ilk gününde Konyalılar tarafından ilgiyle takip edildi. Kitap fuarında söyleşide bulunan Bahadır Yenişehirlioğlu, fuarın Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olduğuna vurgu yaptı.
 
 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri Fuarı dün itibarıyla kapılarını açtı. Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, ilk gününde Konyalılar tarafından ilgiyle takip edildi.  250 yayınevi, 450 yazarın katıldığı Konya Kitap Günleri'nin resmi açılışı, bugün Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Selçuklu Kongre Merkezinde açılan kitap fuarında söyleşide bulunan Bahadır Yenişehirlioğlu, fuarın Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olduğuna vurgu yaptı. Söyleşide Barış Pınar Harekatıyla ilgili görüşlerini söyleyen Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye açısından büyük bir kazanım. Hem buradaki kardeşlerimiz hem de oraya yerleşecek kardeşlerimiz açısından Türkiye’nin geldiği nokta itibarıyla gücünü göstermesi açısından da önemli. Şahsiyetli bir duruşu sergiliyor olmamız. O da hanemize artı puan olarak yazıldı. O yüzden de kendi adıma mutluyum. Pek çok insana inat askerimize destek vermeyi sürdürdük sürdüreceğiz. Memleketimizin kalkınması için coğrafyamızdaki barışın huzurun tesisi için el birliğiyle mücadelemizi sürdüreceğiz inşallah” dedi.
 
“KONYA’NIN YERİ AYRIDIR”
Konya’yı her zaman sevdiğini kendisinde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Yenişehirlioğlu, “Bugün fuarın birinci günü kitap fuarları bizim için çok önemli. Elimden geldiği kadar kitap fuarlarına katılmayı arzu ediyorum. Çünkü bir yazar olarak bunu önemsiyorum. Özellikle Konya’daki kitap fuarı buradaki kardeşlerimizin, idarecilerin ve gönül veren dostlarımız sayesinde Türkiye’nin pek çok fuarından çok daha etkili çok daha kapasitesi yüksek, büyük fuar olarak önümüzde duruyor. Hem yazarların katılımı ve sayısı açısından hem yayın evlerinin çeşitliliği ve katılımı açısından Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri. O yüzden burada olmak benim için bir şeref. İlk gününde olmak ayrıca sevindirici bir huşu benim için. Konya’yı her zaman çok sevmişimdir bende ayrı bir yeri vardır. Sizlerle birlikte olmak da ayrıca sevindirici hepinize tek tek zahmet edip geldiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Büyükşehir belediyesinin bu organizasyonu gerçekten çok profesyonelce. Türkiye’nin pek çok ilinde görmediğimiz profesyonelliği görüyoruz. Kitap adına, fuar adına, yazarlar adına çok güzel bir etkinlik” şeklinde konuştu.
 
“BEN DAHA İYİ BİR İNSAN OLMAK İSTİYORUM”
İyi bir insan olmanın önemine vurgu yapan Yenişehirlioğlu, “Ben daha iyi insan olmak istiyorum. 57 yaşıma geldim daha iyi bir adam olmak istiyorum. Daha pür, daha duru, daha arı, Allah’ın beni yarattığı temizliğe tekrar dönüp tekrarına kavuşacağım ana kadar daha iyi olmak istiyorum. Yara açan değil yara saran, faydalı işler yapan muhabbeti yayan asla dışlamayan, asla ötekileştirmeyen, seven, sevdiğini söyleyen bundan korkmayan sahte olmayan gerçek olan mış gibi yapmayan… Çünkü gerçek olan tek şey karşı kıyıya ulaşıyor. Sevgi de, muhabbet de, kelam da… Onun dışında hiçbir şey gerçekten karşı kıyıya ulaşmıyor.  Ne yaparsak yapalım ne icra edersek edelim bütün amaç bütün dert elimize bir fener alıp zifiri karanlık bir gecede gökyüzüne yakıp söndürmek gibi işaret vermek gibi Allah’ım buradayım beni gör bu aciz kulu gör. İlk hareket noktam senin rızan için olsun. Dünyalık hiçbir şey girmesin sahiplerimin arasına buradayım ne olur gör. Bütün kâinatın sahibi görmezse neler olmaz” ifadelerini kullandı.
 
ÖNEMLİ İSİMLER SÖYLEŞİ YAPTI
Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, ilk gününde Konyalılar tarafından ilgiyle takip edildi. Birbirinden önemli ismin katıldığı söyleşiler, Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki çeşitli salonlarda gerçekleştirildi. Dün gerçekleştirilen söyleşilerde; Abdurrahman Dilipak, Bahadır Yenişehirlioğlu, Senai Demirci, Necla Tammy Kepler, Hüseyin Muşmal, Ahmet Güner Sayar, Melahat Ürkmez, Ali Erhan Kavaklı, Serdar Hüseyin Yıldırım ve Yusuf Samet Çakır, Konyalılarla buluştu.
 
YAZARLAR KİTAPLARINI İMZALADI
Kitap severler ise hayranı oldukları yazarlarla buluşmanın heyecanını yaşadı. Birçok kitap okuru, kitap imzalatmak için Konya Kitap Günleri’ni ziyaret etti. Dünkü imza etkinliğinde; Talip Kazgı, Tayyar Yıldırım, Kadir Sulak, Şeyma Eken Demirkol, Ahmet Aka ve Tuncay Öztürk, okurlarıyla sohbet ederek kitaplarını imzaladılar.
 
ATÖLYE ETKİNLİKLERİ SEVİLDİ
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri bu sene farklı etkinliklere de sahne oluyor. Atölye çalışmalarının ilgi çektiği etkinlikte, yapılan el emeği göz nuru eserler Konyalıların beğenisine sunuluyor. Dünkü atölye çalışmalarında Ebru Sanatı, Name Dokuma, Kağıt Yapım, Canlıların Dünyası, Piksellerle Kitap Ayracı gibi atölye çalışmaları da sergilendi. Çalışmalar ilgiyle takip edildi.
 
ÖĞRENCİLER KİTAP FUARINA AKIN ETTİ
 
Birbirinden farklı 500 etkinliğin yapılacağı Konya Kitap Günleri’ne, resmi açılışı yapılmadan önce ilk gün, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kitap okumayı çok sevdiğini dile getiren İMKB Ortaokulu öğrencisi Muhammet Talha Bal, “Kitap almak için fuara geldim, o yüzden çok mutluyum. Fuarı çok güzel buldum ve kitap fiyatları da çok uygun. Ben futbol tarzı kitapları çok seviyorum. Benim için yazar fark etmiyor. Her yazarı okuyorum. Kitapların her biri benim için çok önemlidir” diye konuştu. Aynı okuldan Tuğrulhan Özdağ ise, bütün arkadaşlarını fuara davet ederken, “Fiyatlar çok uygun herkes gelip alabilir. Ben çok memnun kaldım. Bir sürü kitap almayı düşünüyorum. Burada her yaşa göre uygun kitaplar var herkesin gelmesini öneririm” diye konuştu.
 
RESMİ AÇILIŞ BUGÜN YAPILACAK
 
250 yayınevi, 450 yazarın katıldığı Konya Kitap Günleri'nin resmi açılışı, bugün Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kitap Günleri’nde bugün Konya yine birbirinden önemli ismi ağırlayacak. Bugün Kitap Günleri’ne; Kemal Sayar, Rasim Özdenören, Beşir Ayvazoğlu ve Mehmet Doğan’ın da aralarında olduğu pek çok önemli isim katılacak.

1-067.png
 
2-108.png
 
3-045.png
 
4-024.png
 
5foto.png
 
6-010.png
 
7-011.png
 
8-009.png
 
10-005.png
 
11foto.png
 
 
SÜMEYRA KENESARI-SEYFULLAH KOYUNCU-GÜLŞEN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ