Bahçeli: MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecek

Bahçeli: MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecek

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP'yi itibarsızlaştıran, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa, gerekli işlem yapılacaktır. MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP'yi itibarsızlaştıran, tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa, ki inceleniyor, bunlar da Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Daha önceki bir açıklamanızda MHP'de ayıklanma mevsiminin başlayacağını söylemiştiniz. Önümüzdeki günlerde bir disiplin işlemi görecek miyiz?" sorusu üzerine Bahçeli, şunları ifade etti:

"Dört arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden üç önemli başlık bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, önemli olanı odur; yargının kararını sabırla beklemektir. Onu biz de istiyoruz, onların da istedikleri görülüyor. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir. Şimdi önümüze bakacağız. Diğer konular onların kendilerinin bileceği iştir. Ancak 7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP'yi itibarsızlaştıran, tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa, ki inceleniyor, bunlar da Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir."

Muhaliflerin Tekir Yaylası Kurultayı'nı toplayacağı iddiasına yönelik Bahçeli, "Yayla hepimizin yaylasıdır, isteyen çıksın." ifadesini kullandı.