Bahçeli'den Abdulhamid-Atatürk açıklaması: Zeka eksikliği

Devlet Bahçeli, Abdülhamid ile Atatürk arasında husumet çıkarmaya çalışan zeka özürlülerin olduğunu söyledi.
Bahçeli'den Abdulhamid-Atatürk açıklaması: Zeka eksikliği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Lideri, Lozan tartışmalarına da değindi. Ne Atatürk'ten ne de Abdulhamid'den vazgeçeceklerini söyleyen Bahçeli, Abdülhamid ile Atatürk arasında husumet çıkarmaya çalışmanın zeka eksikliği olduğunu söyledi.

"ATATÜRK İLE ABDÜLHAMİD ARASINDA HUSUMET ÇIKARMAK ZEKA EKSİKLİĞİDİR"

Bahçeli, konuyla ilgili şunları söyledi; "Tarihten husumet çıkarmak çok gereksiz, çok yersiz ve çok tehlikelidir. Lozan anlaşmasının zafer mi, hezimet mi olduğunu tartışıyoruz. Elalem Jüpiter'in uydusunda su olup olmadığını tartışıyor biz Lozan'ı masaya taşıyoruz. Keşke her şey bununla sınırlı kalsaydı. Diyebileceğim tek şey pes doğrusudur. 2. Abdülhamid ne ulu, ne kızıldır. Muhterem yüzlerden, Osmanlı padişahlarındandır ve saygıyı hak etmektedir. Atatürk ile 2. Abdülhamid arasında husumet çıkarmak şuur ve zeka eksikliğidir.

"NİFAK PEŞİNDE OLANLAR VAR.."

Biz ne Atatürk'ten vazgeçeriz, ne Abdülhamid'i ihmal ederiz. Biz Lozan için hezimet ithamlarını reddederiz. Lozan'ı kötülemek Serv'e methiyeler yakanları neşelendirecektir. Lozan meselesini tarihçiler değerlendirsin. Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözlerini yadırgadığımı, Lozan mesajlarına bağlı kalmasını hem diliyor hem tavsiye ediyorum."