Bahçeli'den flaş hamle: O belediye başkanına kötü haber

Bahçeli'den flaş hamle: O belediye başkanına kötü haber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi Twitter adresinden 24 Kasım'da düşürülen Rus Su-24 uçağının pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev vermek istediklerini ifade eden MHP’li olan Antalya’nın Kemer ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

MHP’li Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko'yu konsoloslukta ziyaret ettiği sırada, 24 Kasım'da düşürülen Rus Su-24 uçağının pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev vermek istediklerini iletmişti. Bu isteğin ardından bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türk vatanının kadrini bilmeliyiz, mensup olduğumuz Türk milletinin itibar ve büyüklüğüne layık olmalı, bunu da dosta düşmana ispatlamalıyız. 24 Kasım 2015’de Rus uçağı düşürüldü. Niye, çünkü egemenlik haklarımızı ihlal etmişti. Başka, Türkmen Dağı’nı bombalamış, Türkmenleri katletmişti. Partimizden Kemer Belediye Başkanı seçilen şahıs, düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş. Tam bir akıl tutulması. Türkmen katillerini ödüllendiren, şehitlerimizin aziz hatıralarını yok sayan Kemer Belediye Başkanı üstlendiği emanetin kadrini bilememiştir. Söz konusu şahısla ilgili disiplin hükümleri adım adım uygulanacaktır. Kaldı ki Disiplin Kurulu çalışmaya başlamıştır. An itibariyle, Kemer Belediye Başkanı’nın partimizle herhangi bir ahlaki, manevi ve insani bağı kalmamıştır. Kutlu davamızın beklentisi de budur" dedi.

 

Kemer Belediye Başkanı Gül’den Bahçeli’ye ihraç cevabı

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Twitter’dan kendisiyle ilgili yaptığı ihraç açıklamasına ilişkin Kemer Belediye başkanı Mustafa Gül, “Ben şahsım adına Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile çalıştığımız her alanda gayet uyum içerisindeydim. Ayrıca bu partiden Meral Akşener gönderilmeye çalışılmış, biz gönderilmişiz çok mu” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 24 Kasım'da düşürülen Rus Su-24 uçağının pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev vermek istediklerini ifade eden MHP’li olan Antalya’nın Kemer ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini Twitter’dan açıklamasının
ardından Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’den cevap geldi.

“Bu partiden Meral Akşener gönderilmeye çalışılmış ben gönderilmişim çok mu?”
MHP’li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “4-5 aydır partimizi Antalya’da yaşanan turizm krizini anlatıyoruz. Her türlü olayı anlatmamıza rağmen partiden destek alamadık. Antalya’da esnaf, otelci, herkes çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Son günler Rusya ile kurulan bazı olaylarla barış ortamı geldi. Atılan adımın üzerine herkes birleşti. O adımın üzerine bende bir adım atmak istedim. Kemer’de bulunan esnaf, otel işletmecileri herkese bu düşüncemi ilettim. Düşüncemi memnuniyetle karşıladılar. Ondan sonra da böyle bir adım attık. Partimde bu düşünceye ait fikir yok. Bu olay aslında partimize puan getirecek bir olay ama onlarda bunu idrak edecek fikir yok. Genel başkanımız böyle bir karar almış sağlık olsun. Ben şahsım adına Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile çalıştığımız her alanda gayet uyum içerisindeydim. Ayrıca bu partiden Meral Akşener gönderilmeye çalışılmış, biz gönderilmişiz çok mu” dedi.
Partiden kesin olarak ihraç edilmesi durumunda belediye başkanlığına başka bir partiden devam edeceğini de dile getiren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, kongre sürecini de bekleyeceğini ve ona göre hareket edeceğini de sözlerine ekledi.