Bahçeli'den sürpriz 'Başkanlık' açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında, terörle mücadele, yeni anayasa ve Başkanlık sistemi konusunda önemli mesajlar verdi.
Bahçeli'den sürpriz 'Başkanlık' açıklaması

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri DevletBahçeli'nin gündeminde Türkiye'yi kan ağlatan terör saldırıları vardı. Benzerine Ortadoğu'da görülen saldırıların artık Türkiye'ye taşındığına dikkat çeken Bahçeli, hükümete çağrıda bulunarak "Terör sevicilere hak ettikleri dersi vermek hükümetin namus borcudur.  Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan elinizi çabuk tutunuz. Türk milletini infazla görevlendirilmiş terör cellatlarını,  rezil etmek vatan görevidir. " dedi.

MHP'nin yeni anayasaya olumlu baktığını söyleyen Bahçeli, Başkanlık sistemi içinse net konuştu: Önümüzde iki seçenek var. AK Parti bir anayasa hazırlığı varsa, mutabık kalınan diğer maddelerle birlikte TBMM'ye getirmelidir. Vekiller vicdanlarıyla oy kullanacaklardır. Bu anayasa değişiklik teklifi ya 367'yi aşarak kanunlaşacak, ya da 330'un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. MHP her karara saygılıdır. Bizim düşüncemiz mevcut sistemin güçlendirilmesidir. Milletimiz aksini söylecek olursa buna da diyeceğimiz bulunmayacaktır.

İşte o konuşmadan satır başları

YEZİTLER HER DÖNEM OLMUŞTUR

Türk askerine işgalci suçlaması getiren Irak'a bakınız. Musul'u IŞİD'e bırakıp kaçan Irak'ın Türkiye'ye atarlanması her şeyi özetlemektedir. Geçmişin travmalarını günümüze taşıyıp yeni bir kavga malzemesi yapmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Önemli olan dünden ders çıkarmaktır. Yezitler her dönemde olmuştur. 

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Terör Türkiye'ye her gün vurmaktadır, Kanlı örgütler her gün Türkiye'yi hedef almaktadır. Geçtiğimiz pazar günü katiller Şemdinli'de 5 ton bomba ile saldırdı. Benzerlerine ortadoğuda rastlanan bu saldırıların son günlerde Beklemeye tahammülümüz kalmadı, milletimiz infial halindedir. Türk milletinin canını alan hainlere ders ne zaman verilecek?

HÜKÜMETİN NAMUS BORCUDUR

FETÖ'yle mücadelede uygulananların PKK'ya da uygulanmasını da bekliyoruz. Terör sevicilere hak ettikleri dersi vermek hükümetin namus borcudur. PKK saldırılarını övenlerin yakasından ne zaman tutulacak? PKK FETÖ'nün 15 Temmuz'da başlattığı çözülmeyi devam ettirmek için çabalamaktadır. Hükümete sesleniyorum, Arkanızda milletin desteği yanınızda MHP'nin desteği var. Daha ne bekliyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan elinizi çabuk tutunuz. Türk milletini infazla görevlendirilmiş terör cellatlarını, bunları pışpışlayan arkalarında güçleri rezil etmek vatan görevidir. Kan tüccarlarını tepeleme zamanı gelmiştir, korku tüccarlarına tam bir kenetlenmeyle hadleri bildirilmelidir. Gün bugündür. Dünyanın 5'ten büyük olduğunu söyleyelim ama Türkiye'nin terörden daha büyük olduğunu dünyaya söyletelim ve yüzlerine vuralım.

YENİ ANAYASA'YA OLUMLU BAKIYORUZ

Türkiye'nin yeni bir toplum sözleşmesine ihtiyacı vardır. 15 Temmuz'dan sonra bu ihtiyaç acil bir hal almıştır. Türkiye'de hiçbir şey 14 Temmuz'daki gibi olamayacaktır. . MHP anayasanın tadilatına veya yeniden yazımına olumlu bakmaktadır. Bizim anayasaya bakışımızda sapma veya savrulma yoktur. Dün ne söylediysek bugün de aynı çizgideyiz. Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmemesindeki ısrarımızı kayıtsız şartsız muhafaza ediyoruz. Bu irademizi yıllardır koruyor ve sürdürüyoruz. 

BAŞKANLIK İÇİN  NET AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı millet tarafından seçildiği gerekçesiyle fiili başkanlığı dayatmakta, görevinin sınırlarından taşmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı seçildiği andan itibaren anayasanın hükümlerini yorumlamış, verilmeyen yetkileri hak görmüş, tarafsızlığına gölge düşürmüş, AK Parti lehine oy istemiş, polemiklere katılmıştır. Cumhurbaşkanının bu tutumu fiili bir durum yaratmıştır.Sayın Cumhurbaşkanı anayasanın kendisine verdiği yetki ve sorumlulukları az bulmaktadır. Anayasanın nasıl değiştirileceği anayasa hükümleri ile belirlenmiştir.

MİLLET EVET DERSE...

Karşımızda iki alternatif yol vardır. Biri bizim için de en doğru olanı Sayın Cumhurbaşkanının yasal ve anayasal sınırlara çekilmesidir. Bu olmayacaksa, ikinci yol fiili durumun hukuki yol aranmasıdır. Bu durum karşısında AK Parti başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse karşımıza iki seçenecek çıkacaktır. AK Parti bir anayasa hazırlığı varsa, mutabık kalınan diğer maddelerle birlikte TBMM'ye getirmelidir. Vekiller vicdanlarıyla oy kullanacaklardır. Bu anayasa değişiklik teklifi ya 367'yi aşarak kanunlaşacak, ya da 330'un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. MHP her karara saygılıdır. Bizim düşüncemiz mevcut sistemin güçlendirilmesidir. Milletimiz aksini söylecek olursa buna da diyeceğimiz bulunmayacaktır.