Bahoz Erdal hakkında en net bilgi

Bahoz Erdal öldürüldü mü yoksa sağ mı? İşte üst düzey bir askeri yetkilinin açıkladığı Bahoz Erdal hakkındaki en net bilgi...
Bahoz Erdal hakkında en net bilgi

Bahoz Erdal'ın Temmuz ayında Tel Hamis Tugayları tarafından Suriye'de düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğü açıklanmış ancak teyit edilememişti.Haber7 yazarı Mehmet Acet, üst düzey bir askeri yetkili ile yaptığı görüşme sonrası terör örgütüPKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin ile ilgili en net bilgiyi paylaştı.

İşte Mehmet Acet'in o yazısı;

Hafta başında Ankara’da üst düzey askeri bir yetkili ile uzun soluklu bir görüşme yaptım.

Yürümekte olan hadiseler ve temel meselelerde askerin nerede durduğunu anlama bakımından şahsen çok faydalandığım bir görüşme oldu bu.

Ve tabi merak ettiğimiz pek çok soruya cevap bulduğumuz bilgilendirici mahiyeti de olan bir görüşme.

Mesela başlığa taşıdığımız konu…

Sorunun cevabını net şekilde bildiğini düşündüğümüz için muhatabımıza doğrudan sorduk.

PKK’nın lider kadrosu içinde yer alan, Suriye’de örgütü yöneten Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin gerçekten öldürüldü mü? Yoksa sağ mı? diye.

​Öldürüldü mü? Kurtuldu mu? Yoksa PKK’nın iddia ettiği gibi Bahoz’u hedef alan bir saldırı gerçekte hiç olmadı mı?

Zamanında Anadolu Ajansı “Bahoz öldürüldü” diye haber geçmiş, habere hükümet çevrelerinden net bir doğrulama ya da yalanlama gelmemişti.

Sadece “Teyit etmeye çalışıyoruz” denilmişti.

Ve bu pozisyon böylece duruyordu.

Konuştuğum üst düzey askeri yetkili Bahoz Erdal’ın durumu ile ilgili soruma,“Ölmedi ama ağır yaralı” sözleriyle cevap verdi.

Sonra şunu ekledi:

“Ağır yaralı olduğu için işlevselliği kalmadı. Kullanım dışı olduğunu biliyoruz. Zaten yerine başka bir atama da yaptılar.”

Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü yönündeki haber, 12 Temmuz’da Anadolu Ajansı tarafından duyurulmuştu.

Ajansın referans aldığı açıklama ise Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye karşı ÖSO bünyesinde savaşan ismi pek duyulmamış bir örgüt tarafından yapılmıştı.

Tel Hamis Tugayları isimli örgüt, “Behoz Erdal’ın içinde bulunduğu arabayı patlatıp içindekileri öldürdük” demişti.

Sonra PKK’ya yakın kaynaklar “Bahoz hayatta” deyip bir de ses kaydı yayınlayınca kafalar karışmıştı.

Bu bomba haberin üzerinden üç gün geçtikten sonra 15 Temmuz darbe girişimi yaşanınca, bu meşum olay PKK yöneticisi ile ilgili meseleyi gündemden düşürdü.

Konuştuğumuz üst düzey askeri yetkilinin sorumuza verdiği “Fehman ağır yaralı” cevabından anlaşılıyor ki;

Birincisi, böyle bir saldırı gerçekten olmuş.

İkincisi, Tel Hamis Tugayları’nın delil olarak yayınladıkları bombalanmış araç fotoğrafı da kuvvetle muhtemel gerçeği yansıtıyor.

Üçüncüsü, PKK’nın yayın organlarında yayınlanan ses kaydının ya başka birisine ait olduğu, ya da saldırıdan önce başka bir zamanda kaydedildiği düşünülebilir.

“PKK’NIN LİDER KADROSU YAKIN HEDEFTE”

PKK’nın lider kadrosu deyince sadece Bahoz değil, diğerlerinin de TSK ve MİT’in hedef alanı içerisinde olduğunu söyleyebiliriz.

Mesela şu sözleri, sözünü ettiğim askeri yetkilinin ağzından işittim.

“Geçenlerde lider kadrodan 30 örgüt militanını toplantı halinde iken vurduk. İçlerinde Murat Karayılan’ın da olabileceği bilgisi vardı ama sonradan O’nun orada olmadığı anlaşıldı. Bu 30 kişilik gruptan 29’nun etkisiz hale getirildiğini teyit ettik. Yakında tepe yöneticilerden başka isimlerin de başına böyle şeylerin geldiğini duyabilirsiniz.”

PKK’nın lider kadrosu içinde 30 senedir dağda yaşayan isimler var.

Haliyle bunca senedir bu adamlar nasıl oluyor da bulunamıyor? Gibisinden bir soru her vatan evladının zihnini meşgul ediyor.

Söylenen şu.

“Örgütün tepe yöneticileri sürekli hareket halinde ve çoğunlukla sivil insanların yaşadığı köylerde kamufle oluyorlar.”

Ama şunu da biz ekleyelim.

TSK ve MİT’in donanımı son birkaç yıl içerisinde müthiş derecede ilerleme kaydetti.

Göktürk uydusundan gelen görüntüler, İnsansız Hava Aracı gibi imkanlar, şu son 14-15 aydır etkili bir şekilde kullanılıyor.

Bu yeni durum, PKK’nın tepe yöneticilerinin Kandil’de ellerini sallayarak dolaşmalarının artık eskisi kadar kolay olmayacağını bize gösteriyor.

Haber 7