Bakan açıkladı! Bekleme süresi kısalacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, yurt dışından gelecek kişilerin, Özel Taşıtlar Ön Beyan Uygulaması sayesinde gümrük kapılarında bekleme sürelerinin kısalacağını belirtti.
Bakan açıkladı! Bekleme süresi kısalacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yurt dışından gelecek kişilerin,Özel Taşıtlar Ön Beyan Uygulaması sayesinde gümrük kapılarında bekleme sürelerinin kısalacağını belirtti.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Turistik Kolaylıklar Kapsamında Getirilen Kişisel Kullanıma Mahsus Taşıtlar İçin Ön Beyan Uygulaması Projesi"nin hayata geçirildiğini söyledi.

Özellikle yaz aylarında ülkeye giriş yapan taşıt sayısının yüksek olmasından dolayı yığılmaları önlemek için bu projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Tüfenkci, "Bu proje sayesinde gümrük kapılarında işlemler daha da hızlanacak" ifadesini kullandı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan Özel Taşıtlar Ön Beyan Uygulaması'na, bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi cihazlar kullanılarak gerekli bilgilerin girilebileceğini anlatan Tüfenkci, "Vatandaşlarımızın, tatilleri öncesinde Özel Taşıtlar Ön Beyan Uygulaması aracılığıyla programa bilgilerini girmeleri halinde gümrük kapılarında işlemler daha hızlı bir şekilde tamamlanacak kapılardaki bekleme süresi asgari düzeye inecek." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, yurt dışında yerleşik kişilerin bu uygulamayla ön beyanda bulunması halinde taşıtının gümrük işlemlerinin daha kısa sürede gerçekleştirileceğini bildirdi.