Bakan Akdağ'dan 'bayramda az yiyin' uyarısı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı beslenmeleri konusunda, "İkramları geri çeviremiyorsak, kıramıyorsak, mutlaka alacaksak, bir baklavanın küçük kenarından bir parça alabiliriz." uyarısında bulundu.
Bakan Akdağ'dan 'bayramda az yiyin' uyarısı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı beslenmeleri konusunda, "İkramları geri çeviremiyorsak, kıramıyorsak, mutlaka alacaksak, bir baklavanın küçük kenarından bir parça alabiliriz." uyarısında bulundu. 

Bakan Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'ndayemeklerde aşırıya kaçılmaması, mümkün olduğu kadar sofradan doymadan kalkılması gerektiğini söyledi.

Bayramda üst üste çok ikram olacağını aktaran Akdağ, "İkramları geri çeviremiyorsak, kıramıyorsak, mutlaka alacaksak, bir baklavanın küçük kenarından bir parça alabiliriz. Özellikle çok fazla tatlı ikramı oluyor. Bu tatlı ikramları yerine keşke sebze ve meyve türü şeyler, hafif içecekler ikram edilebilse. Çay ikram açısından çok koyu olmazsa, şekerli de olmazsa çok iyi. Yüksek bir kalori bize yüklemiyor. En kayda değer önerim bu olur." dedi.

Trafiğin de sağlığı yakından ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Akdağ, Dünya Sağlık Örgütünün de trafik kazaları ile ilgili konuyu en üst sıralara taşıdığını belirtti.

Başbakan Binalı Yıldırım'ın "Yolları yaparak, gönülleri birleştirdik" sözlerini anımsatan Akdağ, sürücülerin de hız sınırları ve trafik kurallarına dikkat etmeleri uyarısında bulundu. Akdağ, "Yolların kuralına uyalım. Bu iki konuyu çok önemsiyorum. Uykusuz çıkmamak lazım, dinlenmek lazım. Ne kadar trafik kuralı varsa buna uymak lazım." ifadesini kullandı.