Bakan Bak, uyuşturucuya savaş açtı

İhlas Haber Ajansı heyetini kabul eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, yeni dönemde uyuşturucu ile etkin mücadele için gençleri spora yönlendirici çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.
Bakan Bak, uyuşturucuya savaş açtı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bakanlık binasında İhlas Haber Ajansı (İHA) Haber Koordinatörü İrfan Altıkardeş ve beraberindeki İHA heyetini kabul etti. Nezaket ziyaretinde yeni dönemdeki hedeflerinden bahseden Bakan Bak, uyuşturucu ile mücadelede etkin çalışma yürüteceklerini belirtip, gençleri erken yaşlarda spora yönlendirici faaliyetlerde bulunacaklarını kaydetti. Bakan Bak, genç yaşlarda uyuşturucu kullanımının önlenmesinde amatör spor kulüplerine önemli görevler düştüğünü bu nedenle amatör sporlara önem verdiklerini açıkladı. Sporda başarının yakalanması için yetenekli gençlerin branşlarına göre küçük yaşlarda tespit edilmesinin önemine değinen Bakan Bak, okullarda kurulacak tesisleşme ve kulüpleri desteklediklerini sözlerine ekledi.

"Altyapıya çok önem vereceğiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sporun kalkınması için altyapının önemine de dikkat çekti. Altyapı ile ilgili planlarını aktaran Bakan Bak, "Maalesef görüyoruz ki altyapı Türkiye'de bitmiş durumda. Bir tek İzmir'de Altınordu'nun çalışmaları var. Bakanlık olarak biz altyapıya çok önem vereceğiz. Hatta biz bu işi ilkokul seviyesine kadar indirerek alacağımız cihazlarla yetenek testleri yapacağız. Bunun için de Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışma yapıyoruz. Spor yapan çocuklar uyuşturucudan uzak olur, dinamik olur, genç olur. Hastane masrafı olmaz. Devlete yük olmaz. Ciddi çalışmalarımız var. Bunun üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Altyapıya önem veren kulüplere de gerekli katkı bakanlığımızca sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, uyuşturucuya savaş açtı