Bakan Bozdağ'dan kritik YAŞ açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk kez Çankaya'da toplanan Yüksek Askeri Şura'ya dair ilk bilgileri paylaştı. Bakan Bozdağ, "YAŞ kararları bugün açıklanacak​. 30 Ağustos beklenmeyecek YAŞ kararları derhal uygulanacak​" dedi.
Bakan Bozdağ'dan kritik YAŞ açıklaması

Yüksek Askeri Şura bugün tarihte ilk kez Genelkurmay Karargahı yerine Çankaya Köşkü'nde toplanıyor. Kritik toplantıda hem Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki terfi ve atamalar, hem de 15 Temmuz'daki darbe girişimi tüm ayrıntılarıyla ele alınacak. Toplantı öncesi YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuk olduğu Habertürk yayınında YAŞ'a ilişkin önemli detayları açıkladı.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Millet tankın önüne çıkmasaydı, caniler netice alabilirdi.

Sayın Başbakanımız bir günlük toplantı olacağını ve kararların bugün açıklanacağını duyurmuıştu. Bugün olacak. Kararlar derhal uygulanacak. Devir teslim töreni, 30 Ağustos beklenmeyecek. Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girecek.

Türkiye'de darbe yapılamayacak iklimi oluşturacağız."
 

YAŞ kararları, daha önceki dönemlerde 30 Ağustos tarihinde uygulamaya konuluyordu.


Toptan ihraç
FETÖ'cü cuntacılara en ağır darbe ise dün indi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 3'lü zirvenin ardından 149 general-amiral, bin 99 subay ve 436 astsubay Yüksek Askeri Şura toplantısı beklenmeden OHAL Kararnamesi ile TSK'dan kovuldu. 2010 yılından sonra TSK'da ilk kez ihraç mekanizması devreye girmiş oldu.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay; Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay; Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker, TSK çıkarıldı.

ABD empati yapsın
"Obama'ya suikast girişiminde bulunsalar, Beyaz Saray'ı bombalasalar, yüzlerce vatandaşı öldürseler ve olayın idarecisi Türkiye'de olsa ABD ne yapardı? ABD'nin empati yapması lazım.

4 dosya gönderdik
Biz ABD'ye Gülen'in acilen yakalanması ve tutuklanması için 4 dosya gönderdik. ABD'li yetkililer 'bu aciliyet neden kaynaklı?' diye sordu olanlar ortadayken. Biz yine de gerekli bilgilendirmeyi yaptık."

Kaynak: