Bakan canlı yayında açıkladı! Satmaya başladık

Bir sosyal medya ajansının canlı yayınında konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan canlı yayında açıkladı! Satmaya başladık

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin yaptığı bazı önemli açıklamalar: 

“F-35’LER İNSANLI SON SAVAŞ UÇAĞI OLACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR”

F-35’ler yeni nesil savaş uçakları. 9 NATO ülkesi tarafından üretildi. En teknolojik bölümler ABD’de üretiliyor. Toplamda 110 tane alacağız. 11 milyar dolar dolar ödeme yapacağız. Şu anada kadar 800 milyon dolar ödeme yaptık. Anlaşmanın tüm şartlarını geciktirmeden yerine getirdik. F-35’lerin teslimlerinin 21 Haziran’da tamamlanacağı yıllar önceden belirlenen bir tarihti. F-35’lerin insanlı son savaş uçağı olacağı düşünülüyor.

F-16’ların beyinlerinin hemen hemen hepsini millileştirdik. Bizim tarafımızdan modernize edildi. Eski beyinleri de başka ülkelere satıyoruz. Sadece o değil Almanlardan aldığımız leopar tankların komuta kontrol sistemlerini ABD’den aldığımız M60 tanklarının bütün beyinlerini değiştirdik. Bütün hepsinin silahlarını yerleştirdik.



​"PULAT AFRİN’DE KULLANILDI”

Afrin operasyonunundan önce hızlı bir çözüm geliştirebilir miyiz tartışmasından sonra ASELSAN bir çalışma yaptı. Tankın 4 köşesine ve uzun bölümlerin ortalarına toplam 6 radar ve bomba yerleştiriyoruz. Tanka yönelik atış gerçekleştirildiğinde radar onu tespit ediyor. Havada izlemeye alıyor ve tanka varış süresini analiz ediyor. Roket hangi mesafeden atılırsa atılsın radar onu tespit ederek bitişindeki entegre çalıştığı bomba dışa doğru patlıyor ve o tank mühimmatı tanka temas etmeden imha ediliyor. Tüm testleri yapıldı, şu anda kullanıyor. Adı PULAT, düşünce ve tasarımı bize ait. Tepeden tırnağa yerli bir proje.

“DIŞARIDAN SİLAH ALMADAN HER OPERASYONU YAPABİLİRİZ”

Uçaktan atılan 110 km menzilli akıllı füzeler var. Bunların hepsini yapıyoruz. Delici özelliği olan bir mühimmat var. Çalışmalarına başlamıştık ama Zeytin Dalı’na yetişmeyebilir diye ABD’ye sipariş verdik. Parasını gönderdik, operasyon devam ederken gelmesi gerekiyordu. Operasyon bittikten sonra geldi ve bozuk çıktı. Dediler ki kusura bakmayın. O arada operasyon bitmeden biz yaptık. Dışarıdan silah almadan her operasyonu yapabiliriz. Biz şu anda dışarıdan hiçbir silah ve mühimmat yardımı almadan sınır ötesindeki operasyonları yürütme kabiliyetine sahibiz.

“SOM FÜZEMİZİ SATMAYA BAŞLADIK.”

SOM füzemizi satmaya başladık. Benim sevdiğim ürünlerden birisi SOM füzemiz var, 250 km menzilli uçaktan atılan seyir füzesi. Yere yakın gidiyor çünkü radara yakalanmıyor. Genelde deniz hedefleri için kullanılıyor. Denizde giderken yere yakın sorun yok ama karada giderken de yere yakın gidiyor. Ve bin 200 km hızla gidiyor. O hızlı giderken coğrafi şartlara uygun şekilde gidiyor. Tepeleri büyüklükleri, küçükleri, çok yükselip de radara girme ihtimali olunca da tepenin yanından gidiyor. Gerçekten çok akıllı. Ve bunu satıyoruz.

“İHRACATTA 2,5 MİLYAR DOLARI AŞACAĞIMIZI TAHMİN EDİYORUZ”

Bu sene ihracatımızın 2 buçuk milyar doları aşacağımızı tahmin ediyoruz. Eski üretilen akılsız, güdümsüz bombalara güdüm takıyoruz. Hem menzilini hem de güdümlü hale getiriyoruz.

Kandil’i tümüyle temizleyeceğiz. Temizlemeden de dönmeyeceğiz. Operasyonlar yavaş ilerliyor görülebilir ama aslında yavaş değil. Afrin’deki sivillere yönelik hassasiyetimiz Kandil’de de devam ediyor. Sivillerin zarar görmemesi bizim için önemli.