Bakan Çavuşoğlu’ndan Cihanbeyli’ye ziyaret

Konya’da Mevlana Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara dönüşünde Cihanbeyli ilçesini ziyaret etti. 
Bakan Çavuşoğlu’ndan Cihanbeyli’ye ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz’dan bu yana Konya Mevlana Meydanı’nda devam eden ‘Demokrasi Nöbeti’ne katıldı. Çavuşoğlu, Ankara dönüşünde Cihanbeyli ilçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Kale, Bakan Çavuşoğlu’nu yapımı tamamlanan Beyler Konağı’nda ağırladı. Ziyarete Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ile Eski Konya Milletvekili Özkan Öksüz de katıldı.
Cihanbeyli’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cihanbeyli Belediyesinden hep övgü ile bahsedildiğini belirtti. Çalışmaları dolayısıyla Başkan Mehmet Kale’ye teşekkür eden Çavuşoğlu, ilçede hayata geçirilen hizmetlerin takdire değer olduğunu ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, milli iradeye sahip çıkma noktasında gördüğü manzara karşısında Konyalılarla gurur duyduğunu kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu’nu Cihanbeyli’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Kale, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı Cihanbeyli halkının anında tepki verdiğini, belediye önünde toplanan vatandaşlarla birlikte milli iradeye sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Kale, “Askeri darbe girişimi haberini alır almaz burada vatandaşlara hitaben yaptığım konuşmada da vurguladım. Bu tür alçak hareketler asla başarıya ulaşamayacaktır. Ülkemizin bu zor günlerden birlik ve beraberlik içinde, daha da güçlenerek çıkacağına yönelik en ufak bir şüphe bile duymuyorum. Hainlerin de en ağır cezayı alacaklarına inanıyorum” dedi.
Belediyenin ilçede yaptığı çalışmaları da anlatan Başkan Kale, Cihanbeyli’nin hizmet anlamında altın dönemini yaşadığını, dev eserlerin birbiri ardına yükseldiğini kaydetti.
Geç saatlere kadar Cihanbeyli’de kalan Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Ankara’ya hareket etti.