Bakan Eroğlu 26 müjde ile Bartın’a geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 417 milyon lira tutarındaki 26 adet yatırım müjdesi ile Bartın'a gelecek.
Bakan Eroğlu 26 müjde ile Bartın’a geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 417 milyon lira tutarındaki 26 adet yatırım müjdesi ile Bartın'a gelecek.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bartın programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 14 adet tesisin ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM)'nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca DSİ tarafından yapımı tamamlanan 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 19 Ağustos Cuma günü Bartın'da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 93 milyon lira yatırım bedelli 16 adet tesisin temelini atacak. Bakan Eroğlu saat 14.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Ulus Eldeş göleti ve sulaması ile 13 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak ve OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık projelerini açıklayacak. Eroğlu aynı merasimde DSİ tarafından inşa edilen 1 adet taşkın koruma tesisini de hizmete alacak. Bakan Eroğlu, Bartın'da 5 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 12 aileye de Orköy sertifikası da verecek.

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 3 ilçe, 17 yerleşim yeri ve 4 bin 947 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca, Ulus ilçesinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 27 Eylül 2013 ve 9 Temmuz 2014 tarihlerinde Bartınlılar'a verdiği 215 milyon TL'lik 29 müjdeye ilave olarak 417 milyon lira yatırım bedeline sahip 26 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Bartınlılar'a toplam 632 milyon TL'lik 55 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında ise taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, bal üretim ormanı, orman yangınlarıyla mücadele maksatlı 4 tesisin yapımı, Küre Dağları Milli Parkı'nda günübirlik alan düzenlemeleri ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.

Kaynak: