Bakan Eroğlu: Zaferin esas sahibi milletimizdir

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Herkes devletine, millletine, bayrağına sahip çıktı. Dolayısıyla 79 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz." dedi.
Bakan Eroğlu: Zaferin esas sahibi milletimizdir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)darbe girişimi sırasında yaralanarak, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde tedavi gören yaralıları Başhekim Nurullah Zengin ve AK Parti Ankara Kadın Kollları Başkanı Mualla Varol ile ziyaret eden Eroğlu, "Bu olayın esas kahramanları sizlersiniz" diyerek yaralılara Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını iletti.

Yaralıların hikayelerini ve "kanımızı yerde bırakmayın" çağrılarını dinleyen Eroğlu, yapanların cezalandırılacağı sözünü verdi.

"Vatandaşımıza şükran borçluyuz"

Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananların FETÖ'nün çok büyük bir ihaneti olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında yapılanları hatırlatan Eroğlu, "Böyle bir ihanet tarihimizde görülmedi. Ama Allah'a şükürler olsun, bakın burada gezdiğimiz yerlerde vatandaş, 'Ben bu vatan için, bayrak için canımı seve seve vermeye hazırım. Çünkü bu ihaneti gördüm.' diyor. Neticede bu kahramanların sayesinde ülkemiz bu terör belasından ve FETÖ'nün darbe girişiminden kurtuldu. Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Tabii kahraman polislerimiz, kendilerini FETÖ'ye satmış askerlerin dışındaki diğer askerlerimiz, emniyet özel harekatı velhasıl milletimizin tamamı dimdik ayakta durdu ve bunu ilk defa, çok kısa zamanda, 24 saat olmadan sonlandırdı." diye konuştu.

Bütün kurumların bu ihanete karşı ortak hareket ettiğini vurgulayan Eroğlu, "Millet ülkemize, bayrağımıza sahip çıktı, dolayısıyla en büyük teşekkürümüz millete." ifadelerini kullandı. 

"Yoğun bakımdaki 10 hastanın hayati tehlikesi var"

Başhekim Prof. Dr. Nurullah Zengin ise olay günü 261 yaralının hastaneye geldiğini, tedavisi tamamlanan yaralıların hastaneden ayrıldığını, 68 hastanın tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Yoğun bakım servisinde tedavi gören 10 hastanın hayati tehlikesinin bulunduğuna işaret eden Zengin, diğer yaralıların takiplerinin servislerde yapıldığını söyledi.şeklinde konuştu.