Bakan Eroğlu’ndan ’Der Spiegeli’ dergisine sert eleştiri

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Alman "Der Spiegeli" dergisinin Türkiye ile ilgili olan ve özgürlüklerin hiçe sayıldığını öne sürdüğü...
Bakan Eroğlu’ndan ’Der Spiegeli’ dergisine sert eleştiri

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Alman "Der Spiegeli" dergisinin Türkiye ile ilgili olan ve özgürlüklerin hiçe sayıldığını öne sürdüğü kapağını sert bir dille eleştirerek, "Eğer öyle bir hadise olsaydı diktatörlük vesaire gibi Cumhurbaşkanımızı öldürmeye gelen o hainleri arazide kahraman askerlerimiz ve emniyet teşkilatımız gebertebilirdi. Ama bunu yapmadı" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar'da Sinanpaşa ilçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı. Akpınar Parkı'nda kendisini karşılayanlarla tokalaşan Bakan Veysel Eroğlu'nun, yaşadığı soğuk algınlığına rağmen vatandaşlarla tek tek sohbet etmeyi ihmal etmedi.

Program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve gündem ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Hakkari'de PKK'lı teröristler tarafından öldürülen AK Parti milletvekili adayı Ahmet Budak'ın hatırlatılması üzerine, "Maalesef terör örgütü bayram seyran demeden alçakça, kalleşçe hatta evine girerken bayramın mübarek olsun diyerek yaklaşarak, bayramı tebrik etmek için haince Hakkari'deki kardeşimizi şehit ettiler. Lanetliyorum bunları yapanlar insan olamazlar. Bu kalleşlik alçaklık. Bayramlaşmak için gidiyorsun ama silah çıkarıp masum bir insana üstelik siyasi kimliği olan bir kişiyi bu şekilde öldürüyorsun. Bu kabul edilemez. Bu PKK terör örgütünün ne kadar hain olduğunun bir diğer göstergesi. Bunu lanetliyoruz. Ayrıca maalesef HDP'liler siyasetten bahsediyor ama arkalarını PKK'ya dayamışlar bunlarda siyaset falan yok. Özellikle böyle siyasi kimliği olan Hakkari'ye çok büyük hizmetleri olan bir kardeşimizin şehit edilmesi hepimizi çok üzdü. Ben Allah'tan rahmet diliyorum şehidimize, oradaki bütün ailesi ve akrabalarıyla milletimize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

"Devletten maaş alıyorsan millete hizmet edeceksin"

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin efendim "PKK ile ilişikisi olan öğretmenler açığa alındı diğer kamu kurumlarındaki memurlar ve akademisyenler içinde aynı şey olacak mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Devlete hainlik yapan tabiri caizse arkadan hançerleyen insanlara müsaade edemeyiz. Dünyada hiç bir devlet buna müsaade edemez. Dolayısıyla devletten maaş alıyorsan millete hizmet edeceksin onların kanunlarına mevzuatına uygun hareket edeceksin. Bunun dışındaki herkes haindir. Maaş alıp da devleti hançerlemek olamaz. Hainlik olamaz devlet bu milletin birliğini, beraberliğini kardeşliğini sağlamak için milletin huzurunu temin için vardır. Devlet bütün milletin mal ve can güvenliği onların ırz güvenliğini sağlamak için vardır. Dolayısıyla bu hainler mutlaka temizlenecektir."

"Türkiye'de adaletin hakkaniyetin ve hukukun üstünlüğüne inanış var"

Bakan Eroğlu, gazetecilerin soruları üzerine son olarak Alman "Der Spiegeli" dergisinin Türkiye ile ilgili olan ve özgürlüklerin hiçe sayıldığını öne sürdüğü kapak konusuna değindi. Türkiye'de ilan edilen Olağan Üstü Hal'in (OHAL) halka karşı ilan edilmediğini kaydeden Eroğlu, "Bunu da çok ayıplıyorum. Der Spiegeli kapağını gördüm. Bu gerçekten ne kadar düşmanca bir tavır olduğunun açık seçik bir göstergesi. Türkiye'de demokrasi var herkes hür. Biz OHAL ilan ettik ama OHAL'i halka karşı değil, devletin içindeki hainlere karşı ilan ettik. OHAL'de Fransa'da aylarca sürdü. Hamburg'taki hadiseleri gördünüz. Onları görmeyip de Türkiye'yi görüyorsunuz. Eğer öyle bir hadise olsaydı diktatörlük vesaire gibi Cumhurbaşkanımızı öldürmeye gelen o hainleri arazide kahraman askerlerimiz ve emniyet teşkilatımız gebertebilirdi. Ama bunu yapmadı. Çünkü Türkiye'de adaletin hakkaniyetin ve hukukun üstünlüğüne inanış var. Onlar teslim edildi adalete savcının ve hakimin önüne çıkartıldı. Bakın sadece bu örnek bile hukukun üstünlüğü insan hak ve hürriyetlerine ne kadar riayet edildiğini açık seçik bir göstergesidir. Der Spiegel tabiri caizse halt etmiş. Bunlar kasıtlıdır uygun değildir. Ama buna karşı mutlaka dışişleri bakanlığımızın ve Avrupa'daki kardeşlerimizin hukuk içinde cevap vermesi gerekir. Der Spiegeli ayıplıyorum. Yaptığı çok şey çok yanlış kasıtlıdır. Bur medya mensubuna kasıtlı bir yazı yazmak kasıtlı bir kapak yapmak yakışmaz" diye konuştu.

Bakan Eroğlu gazetecileri yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlar ile bayramlaştı.

Kaynak: