Bakan Eroğlu'ndan hava sıcaklığı açıklaması

Hava sıcaklıklarının haziranın ikinci yarısında ülke genelinde artacağı ve haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerine çıkacağı bildirildi.
Bakan Eroğlu'ndan hava sıcaklığı açıklaması

Hava sıcaklıklarının haziranın ikinci yarısında ülke genelinde artacağı ve haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerine çıkacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayının ilk haftasında hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde mevsim normallerinde olacağını belirtti.

Uzun vadeli tahmin verilerine göre haziranın ikinci yarısında, sıcaklıkların ülke genelinde artacağını ve haziran ortalamalarının 1-3 derece üzerine yükseleceğini kaydeden Eroğlu, sıcaklıkların Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun batısında mevsim normallerinin 1-2 derece, diğer yerlerde 0,5-1 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Eroğlu, yağışların yurt genelinde mevsim normallerinde gerçekleşeceğini ifade etti.

"Güneşte kalma süresi en aza indirilmeli"

Sıcak havanın etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulunan Eroğlu, özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, yüksek sıcaklığa karşı hassasiyeti olan, kronik hastalığı bulunan, yaşlı, çocuk, engelli ve hamilelerin güneşte kalma süresini en aza indirmelerinin ve koruyucu tedbirleri almalarının önem taşıdığına dikkati çekti.