Bakan Göktaş başörtüsü düşmanlığına ateş püskürdü: Kabul edilemez hak ihlalidir

Fransa'da düzenlenecek olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na başörtülü sporcuların alınmaması kararına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sert sözlerle tepki gösterdi. Bakan Göktaş, "Fransa'nın başörtülü sporcuların 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılımını yasaklaması kadınlara yönelik kabul edilemez bir hak ve özgürlük ihlalidir" dedi.
Bakan Göktaş başörtüsü düşmanlığına ateş püskürdü: Kabul edilemez hak ihlalidir

2024 Olimpiyat Oyunları öncesi Fransa'nın tartışmalı başörtüsü yasağına, uluslararası spor camiasından gelen tepkiler çığ gibi artıyor. Ülkede nüfusun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan Müslümanlar, 26 Temmuz 2024’te başlayacak olimpiyat oyunları öncesinde başörtüsü yasağıyla karşı karşıya kalırken bir tepki de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi.

Fransa'nın 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na ilişkin başörtüsü kararına tepki gösteren Bakan Göktaş Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Kararın temel insan haklarına aykırı olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, "Fransa'nın başörtülü sporcuların 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılımını yasaklaması kadınlara yönelik kabul edilemez bir hak ve özgürlük ihlalidir. Temel insan haklarından biri olan din ve vicdan özgürlüğünün herkes için aynı şekilde geçerli olduğu bir dünya adına mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Etiketler :