Bakan Kaya çocuk evinde iftara katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Türkiye çapında bin 66 çocuk evi bulunduğunu belirterek, "Hedefimiz çocuk evlerinin sayılarını Türkiye'nin her bölgesinde artırmak." dedi.
Bakan Kaya çocuk evinde iftara katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye çapında bin 66 çocuk evi bulunduğunu belirterek, "Hedefimiz çocuk evlerinin sayılarını Türkiye'nin her bölgesinde artırmak." dedi.

Kaya, Başak Çocuk Evindeki gençlerle iftarda bir araya geldi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Kaya, kendisini tanıttı.

Bakan Kaya, "Ben hem elektronik mühendisi hem tıp doktoruyum. İki üniversite okudum. AK Parti'den de en son 1 Kasım seçimlerinde İstanbul milletvekili seçildim, 65. Hükümet'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldum. Evliyim, bir oğlum bir kızım var. Biri altı yaşında biri de bebek." diye konuştu.

Gençlerle iftarda aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Kaya, çocukların evlerde iyi şartlarda yaşadığını bildirdi.

''Hedefimiz çocuk evlerinin sayısını Türkiye'nin her bölgesinde artırmak''

Kaya, gençlere bir isteklerinin olup olmadığını sorduklarını belirterek,"Bu evde hiçbir eksik olmadığını söylediler. Biz de çok mutlu olduk. Öğretmenleri, ablaları başlarında, yanlarındalar her zaman. Onlarla geleceğe dair fikirlerini, hayallerini düşüncelerini öğrenmek istedik, bizimle paylaştılar. Hepsinin güzel hayalleri var, inşallah gerçekleşecek de. Güzel okullarda okuyorlar. Bunları da duymak, onlardan duymak, dinlemek bizi mutlu etti. Takip de edeceğiz. Birisi psikoloji istiyor, 'Puanını al beraber tercih yapalım.' dedim."ifadelerini kullandı.

Çocukların aile ortamında, hayatı her yönüyle tam öğrenerek geleceğe hazırlandıklarını, bu nedenle çocuk evlerine çok önem verdiklerine işaret eden Kaya, "Türkiye çapında bin 66 çocuk evimiz var. Hedefimiz bu evlerimizin sayılarını Türkiye'nin her bölgesinde artırmak." dedi.