Bakan Kaya çocukların "karne" sevincini paylaştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Hepsinin hayalleri, hedefleri var. Biz kurumlarımızda okuyan bütün çocuklarımız için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz" dedi.
Bakan Kaya çocukların "karne" sevincini paylaştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk evlerinde kalan ve okullarını başarı ile bitiren öğrencileri Bakanlık'ta kabul etti.

Çocuklarla tek tek tanışan ve ileride hangi mesleği yapmak istediklerini soran Kaya, "Bugün burada bizimle karne sevincini paylaşan çocuklarımız var. Çok mutluyuz, gururluyuz. İlköğretim ve ortaöğretimde öğrenim gören çocuklarımızla beraberiz. Hepsi takdir ve teşekkür belgesi alan çocuklarımız. Tabi sayı bu kadar değil. Kurumlarımızda yetişen çocuklardan takdir ve teşekkür belgesi alan çok daha fazla çocuğumuz var." diye konuştu.

"Sporda da yüzümüzü güldüren çocuklarımız var"

Çocukların tamamı ile gurur duyduklarını belirten Kaya, şunları söyledi:

"Hepsinin hayalleri, hedefleri var. Oxford'da okumak isteyen kızımız da var. Doktor, mühendis, avukat, öğretmen olmak isteyen çocuklarımız da var. İnşallah bu hayalleri gerçekleştirecekler. Biz kurumlarımızda okuyan bütün çocuklarımız için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Onların iyi bir eğitim, iyi bir geleceğe sahip olmaları için. Sadece eğitimde değil, sporda da yüzümüzü güldüren çocuklarımız var. 2 bin lisanslı, 25 de milli sporcumuz var. Hepsi ile gurur duyuyoruz. İnşallah çocuklarımız çok güzel eğitim alıp, vatanına, milletine sadık, ülkesinin geleceğinde söz sahibi olan parlak gençler olarak yetişecekler. Gayret bizden, başarı onlardan. Hepsini tekrar tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah çok iyi birer meslek sahibi, parlak gençler olacaksınız hepiniz. Bundan eminim."

Konuşmasının ardından, okullarını takdir ve teşekkür belgesi ile bitiren öğrencilere, tablet hediye eden Kaya, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Okul birincisi Deniz'in hayali "çocuklar"

Çocuk evlerinde kalan ve liseyi birincilikle bitiren Gizem Deniz, okul birincisi olmayı çok istediğini ve bunun için çok dua ettiğini anlattı.

Hayalinin ileride kendisi ile aynı durumda olan küçük çocuklara annelik, ablalık yapmak olduğunu aktaran Deniz, "İnşallah ileride sosyal hizmetlerde çocuk gelişimcisi olmak istiyorum. Çocukları çok seviyorum. Staj yaptım, 5 yaş grubu ile çalıştım, çok keyifliydi. İnşallah devam edeceğim." dedi.