Bakan Kılıç'tan Arda Turan açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Arda, Türk futbolu için gerçekten özel önemi olan bir kardeşimiz. Bir maçla, iki maçla, bir hareketle koca bir kariyeri insafsızca eleştirmemeliyiz." dedi.
Bakan Kılıç'tan Arda Turan açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2016) katılmasının bile başlı başına bir başarı olduğunu söyledi.

Milli takımın şampiyonada Çek Cumhuriyeti ile yaptığı maçı izlemek üzere Türk Hava Yolları (THY) tarifeli seferiyle Paris'e giden Kılıç, uçaktaki basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Akif Çağatay Kılıç, grubundaki ilk iki maçından mağlup ayrılan ancak Çek Cumhuriyeti'ni yenmesiyle tur için umutlarını artıran milli takımın performansını değerlendirdi.

Ortaya bazı eleştirilerin konulduğunu anımsatan Kılıç, "Bu milli takım, bizim milli takımımız. Bu milli takım, ay-yıldızlı formayı taşıyan kardeşlerimizden teşekkül ve bugüne kadar ay-yıldızlı formaya büyük emekler vermiş kardeşlerimizden oluşmuş bir takım." dedi.

Arda Turan'a destek

Performansıyla çok eleştirilen milli takım kaptanı Arda Turan'a da destek veren Kılıç, şunları söyledi:

"Arda, Türk futbolu için bugün gerçekten özel önemi olan bir kardeşimiz. Bir maçla, iki maçla, bir hareketle koca bir kariyeri, daha önünde zamanı olan bir futbolcumuzu bu kadar ağır eleştirilere, hatta ve hatta sosyal medyada baktığımız zaman, oraya ayrıca geleceğim, farklı şeyler yaparak, insafsızca eleştirmemeliyiz."

"Takımın durumunu Fatih hocadan en iyi kimse bilemez"

Kılıç, bir gazetecinin, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in şampiyonaya iyi hazırlanamadıkları yönündeki ifadeleriyle ilgili olarak da "Takımının durumunu Fatih hocadan en iyi kimse bilemez." dedi.

Akif Çağatay Kılıç, Fatih Terim'in kızına yönelik hakaretler sonrası isyan etmesinin doğal olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakkıdır, hukuken de hakkını arayacaktır. Bu herkes için de geçerlidir. , bir vatandaşa hakaret kabul edilebilir bir şey değildir."