Bakan Koca: Konya’nın sağlık şehri olarak da anılmasını istiyoruz

Konya Mevlana Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Konya'nın aynı zamanda sağlık şehri olarak da anılmasını istiyoruz." dedi.
Bakan Koca: Konya’nın sağlık şehri olarak da anılmasını istiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Konya'da toplu açılış töreninde konuştu.

Mevlana Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Bakan Koca, Daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız" dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 4 yıllık seçimsiz bir döneme girdiklerini belirtti.

Tüm dikkat ve enerjilerini yapacakları icraatlere verdiklerinin altını çizen Koca, şöyle devam etti:

"Yapısal reformları gerçekleştirerek ülkemizin önünü hızla açacağız. Her türlü iç ve dış saldırılar karşısında taviz vermeden, daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı olarak, herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir Türkiye olma yolunda çok mesafe katettik, bunu daha da ilerilere taşıyacağız. Bu hedef doğrultusunda Konya ilimizin kültür, tarım, sanayi ve ticaret şehrinin yanı sıra sağlık şehri olarak da anılmasını istiyoruz. Tüm Türkiye’nin olduğu gibi Konya’nın sağlığı da bizim önceliğimiz olmuştur. Bu çerçevede mahallerinizde, evlerinize komşu olarak sizlere hizmet veren 614'ü aile hekimi olmak üzere bin 146 pratisyen hekimimiz görev yapmaktadır. Uzman hekim sayımızı da 908'den 2 bin 16'ya çıkardık. Ambulans sayımız sadece 13 iken bugün bu sayı 102'ye ulaştı."

- "Konya Şehir Hastanemizi gelecek yıl açmayı hedefliyoruz"

Koca, 2002 yılında doğan her bin bebekten 21'inin hayatını kaybettiğini aktararak, "Yakın takip, riskli durumların tespiti ve tedbir alınmasıyla bu rakamı hamdolsun 7'ye kadar düşürdük. Ama bu da yetmez. Aşılanmayan tek çocuğumuz kalmamalıdır. Bebeklerimizi, annelerimizi kaybetmenin mazereti olamaz. Her zaman olduğu gibi, koruyucu sağlık hizmetleri önceliğimizdir. Bu amaçla Konya’da acil sağlık istasyonu ve aile sağlığı merkezi olarak 53 sağlık tesisini daha hizmete açtık. 17 yıllık AK Parti iktidarı süresince şehrimizde 31 hastane binası tamamlanarak siz hemşerilerimin hizmetine sunuldu. Hastane yatak sayısı 4 bin 175'ten 7 bin 686'ya çıktı. Bunların yanında ilçelerimizde de hastane ihtiyacı önemli ölçüde giderildi. Ayrıca inşaatının yarıdan fazlası tamamlanan Konya Şehir Hastanemizi inşallah gelecek yıl açmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.