Bakan müjdeyi verdi! Kış gelmeden indirim geliyor

Ekonomi konusunda Türkiye’nin dünden daha güçlü olacağını belirten Enerji Bakanı Albayrak, doğalgazda indirim müjdesi verdi.
Bakan müjdeyi verdi! Kış gelmeden indirim geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıBerat Albayrak, Türkiye’nin bugününün ekonomik anlamda da dünden daha iyi olacağının, yarının da bugünden daha güçlü olacağını söyledi. Albayrak “Enerji alanında da çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İstikrarlı bir şekilde enerji ihtiyacının karşılanması için çalışıyoruz. Onun dışında enerji maliyetlerinde de doğalgazda İran tahkimini eylül veya ekim gibi tamamlayıp, kış gelmeden ciddi bir indirim konusundaki güzel haberi halkımıza vereceğiz” dedi. 

Katıldığı bir canlı yayın programında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasındaki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albayrak, Türkiye’nin ekonomide son yıllarda yaşadığı türbülanslardan güçlenerek çıktığına dikkati çekti. Albayrak, ekonomi alanında yeniden bir büyüme planı içerisinde çok yoğun bir ekonomi paketinin çalışılarak tamamlandığını açıkladı. Söz konusu çalışmanın 1 ay içerisinde Meclis’e geleceğini ifade eden Albayrak, bu çalışmanın vergi barışı ve diğer konularda yapılan en kapsamlı çalışmalardan biri olduğunu anlattı. Albayrak, yeni finansal iklimde, denetleme ve takip özelinde, yurt dışında farklı sermaye sahipleri için ciddi kolaylıklar sağlayacak bu düzenleme ile son sürat gaza basmak için Türkiye’nin hazır olduğunu vurgulayarak, “Türkiye şu anda borç stoku iyileşen, cari açık performansı olarak ciddi bir somut makro ve mikro bir temele sahip. Bunun üzerine inşa edeceğimiz; turkuaz kart, vatandaşlık ve oturma izni ve yeni fonların oluşturulması gibi konularda çok önemli adımlar atıyoruz. Ekonomik ve yatırım iklimi çok daha iyi bir noktaya gidecek” ifadelerini kullandı.  

Dalgalanma kısa vadeli

Dövizdeki ve borsadaki dalgalanmanın kısa vadeli olduğuna işaret eden Bakan Albayrak, piyasaların ürkek olduğunu ve anlık tepkiler verdiğini anımsattı. Albayrak, kısa süreli dalgalanma ve krizlerin hep olduğunu ve Türkiye’nin bölgedeki tek güvenilir istikrarlı oyuncu olması noktasında gösterdiği duruşta hiçbir şekilde yavaşlama ve geri adım olmayacağını vurguladı.