Bakan Özhaseki, riskli yapı sayısını açıkladı: Bir an önce dönüşmesi lazım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapı sayısını açıkladı. 6 milyon konut ve 1,5 milyon civarında ise iş yerinin olduğunu belirten Bakan Özhaseki, "Bunun içerisinde 600 bin konut çok riskli görünüyor. Bir an önce dönüşmesi gerekiyor" dedi.
Bakan Özhaseki, riskli yapı sayısını açıkladı: Bir an önce dönüşmesi lazım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki TRT Haber'de İstanbul'un deprem hazırlığı, kentsel dönüşümü ve riskli yapı binaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Sağlıklı binalar inşa etmek gibi bir zorunluluğumuz var" diyen Bakan Özhaseki, İstanbul'da 600 bin konutun 'çok riskli' olduğunu söyledi.

Bakan Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Aşağıda müthiş bir güç var, bizim gücümüzün çok üzerinde bizim isteğimizle hareket etmiyor. Onunla savaşamayız, onu yenemiyoruz zaten o zaman yapmamız gereken tek şey onu bilmek, ona uygun şekilde hareket etmek ve o uyum içeriisnde hayatımızı sürdürmek.

"600 BİN BİNA ÇOK RİSKLİ"

Tespitlere göre 6 milyon civarında konut var İstanbul'da , 1 buçuk milyon civarında da iş yeri var. Bunun içerisinde 600 bin konut çok riskli görünüyor. Bir an önce dönüşmesi gerekiyor. Bunun yapılması için elzem olan şey kentsel dönüşüm.

2012'de aslında kentsel dönüşüm yasası çıkmış. Ve o günden bu güne 800 bin civarında binamızı yenilemişiz. Bunlar sapa sağlam duruyor. Risk taşımıyor.

Şu anda da 170 bin civarında bağımsız birimin inşaatı devam ediyor ve ciddi bir şekilde buralara para harcanmış, ancak yetmiyor bu. Bizim bunu hızlandırmamız lazım.

İstanbul'da kentsel dönüşümü hızla başlatacağız.

Kaynak:TRT HABER

Etiketler :