Bakan Özhaseki'den tapu müdürlüklerine FETÖ talimatı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Bu yapının (FETÖ) içinde okulun birini kaçırıyorlar ya da yurdun birini kaçırıyorlar. Tapu müdürlüğüne geldiği zaman, o tapu müdürü iş yapmayacak, bekletecek, durduracak, haber verecek." dedi.
Bakan Özhaseki'den tapu müdürlüklerine FETÖ talimatı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl, İlçe ve Belediye Başkanları Toplantısı için geldiği partisinin Kayseri İl Teşkilatı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanan korkunç olayın ardından kente daha sık ziyaret etmeye başladığını belirtti.

Yatırımların hız kesmediğini ancak biraz aksadığını söyleyen Özhaseki, "Kayseri ile ilgili olan ve Türkiye'deki birçok yatırım yine aynen devam ediyor. Allah'a hamdolsun. Bir cuma gecesi bu çirkinliği yaptılar, büyük bir bela atlattık ama pazartesi günü yine dükkanlar açıktı, resmi kurumlar açıktı, ekonomide bir kötülük olmadı, dövizde dalgalanmalar duruldu, yatırımlar devam ediyor. Bundan dolayı da Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun. Bu millete de teşekkür ederiz." diye konuştu.

El konulan okul ve yurt binalarının gizli satışı 

Bakan Mehmet Özhaseki, bir gazetecinin FETÖ ile irtibatı tespit edilen okul ve yurtların binalarının gizlice satışı konusunda tapu müdürlüklerinin uyarılıp uyarılmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Yazıyla gelen el konulmalar dışında bir de ayrıca şifai olarak tembihler var. Resmiyette gözden kaçan, aksayan birtakım yerler olabilir. Bu noktada şehirlerdeki tapu müdürlükleri dikkatli olsunlar. Gözden kaçan ve kaçırılacak mallarla ilgili tapuda işlem yapacakları zaman, mani olsunlar istedik. 'Elimizde yazı yok, hukuki olmaz, asla böyle bir bahaneyle gelmeyin' dedim. Herkes herkesi bilir. Kayseri'de bu yapıya kimlerin mensup olduğunu bilen yok mu? Herkes biliyor. Bu yapının içinde okulun birini kaçırıyorlar ya da yurdun birini kaçırıyorlar. Tapu müdürlüğüne geldiği zaman, o tapu müdürü iş yapmayacak, bekletecek, durduracak, haber verecek. Efendim, 'Yazıda bu yok, listede bu yok.' Mazeret kabul etmeyiz. Bunu söylediğimiz için de doğru işler yapılıyor. Bazı ufak tefek de yanlışlıkla bekletilen, geciktirilen de oluyor ama onları düzeltiyoruz. Çok önemli değil, o tür itirazlar oluyor. Onlar da düzeltiliyor."

Teröre destek veren belediyelere ilişkin düzenlemenin yer alacağı Torba Yasa'nın TBMM'nin gündemine ne zaman geleceğinin sorulmasına üzerine de Özhaseki, Meclis'in yeniden çalışmaya başladığını anımsattı.

Bakan Mehmet Özhaseki, "Meclis'te olağanüstü bir güzellik var. Dışarıda bir kötülük yaşanmışken bunun içeride yansıması iyi devam ediyor. Bir arkadaşımız çıkıyor konuşmaya, bakıyorsunuz ki başka partiler alkışlıyor veya CHP'li arkadaş konuşuyor AK Parti ve MHP'liler alkışlıyor. İlk defa böyle bir şey gördük. 25-30 madde bir günde geçiveriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde Torba Yasa'da da gelecek maddeler böyle hızla geçer." dedi.