Bakan Özlü: En güzeli Konya'da...

Konya'ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Valilik ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Özlü "En güzel Bilim Merkezi Konya'da" dedi.
Bakan Özlü: En güzeli Konya'da...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü demokrasi ve milli idare nöbetinde halka hitap etmek üzere Konya'ya geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, demokrasi nöbeti öncesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Konya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Faruk Özlü burada Vali Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Mhmet Babaoğlu, M. Uğur Kaleli ve Hüsniye Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valilik anı defterini imzalayan Bakan Özlü daha sonra Vali Canbolat'ı makamında ziyaret etti. Burada Vali Canbolat, Bakan Faruk Özlü’ye tablo hediye etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından karşılanan Bakan Faruk Özlü çevredeki vatandaşlar ve belediye personeliyle selamlaştıktan sonra Başkan Akyürek ile birlikte başkanlık makamına çıktı. Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi Konya’da kuruldu. Planeteryumuyla, gözlem eviyle, sergi alanlarıyla, konferans salonu ve idari merkezleriyle yaklaşık 100 milyon liralık maliyetle anıt eser olarak biz tamamladık. Günde yaklaşık bin ziyaretçi istifade ediyor. TÜBİTAK tarafından tamamlanması gerek iki sergimiz var. Sizlerinde katkılarıyla bunları tamamlayacağız” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, 65. Hükümet kurulduktan sonra bakan olarak ziyaret ettiği ikinci yerin Konya olduğu ifade ederek, "Konya sadece tarımıyla değil sanayisiyle de çok gelişen bir ilimiz. Konya’daki sanayinin gelişmesi ve daha nitelikli olması için çalışacağız. TÜBİTAK gerekli katkıları yapacak ve Bilim Merkezi’ni tamamlayacağız. Sadece Konya’nın değil bölgenin bilim merkezi haline gelecek. Başlangıçta 81 ilde yapmayı düşünmüştük. Ama bütçe ve maliyetler konusunda sıkıntılar oldu. Onun için bunu 26 ile indirdik. 26 bölgede bilim merkezi kuracağız. Konya’da bunların en büyüğü en güzeli olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bakan Faruk Özlü’ye çini sikke, bilim merkezi maketi ve mesnevi hediye etti.