Bakan Özlü: Toprak bütünlüğümüze kastedenlere mücadelede kararlıyız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Devletimiz, nereden, kimden gelirse gelsin, milli güvenliğimize ve toprak bütünlüğümüze kast eden düşmanlara karşı mücadelede kararlıdır." dedi.
Bakan Özlü: Toprak bütünlüğümüze kastedenlere mücadelede kararlıyız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Devletimiz, nereden, kimden gelirse gelsin, milli güvenliğimize ve toprak bütünlüğümüze kast eden düşmanlara karşı mücadelede kararlıdır." ifadesini kullandı.

Özlü, yazılı açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerince, terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik olarak başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirdi.

Harekatın, hukuki, siyasi, ahlaki ve askeri açıdan doğru ve haklı olduğunu belirten Özlü, "Devletimiz, nereden, kimden gelirse gelsin, milli güvenliğimize ve toprak bütünlüğümüze kast eden düşmanlara karşı mücadelede kararlıdır. Türkiye, bu harekatı yaparken, meşruiyetini kendi bekasından, kendi haklı güvenlik gereksinimlerinden almaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

"NATO ve ABD, üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir"

Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın günlerdir ABD ve NATO'yu uyardığını, ülkenin milli güvenliğine ve coğrafyanın taşıdığı risklere dikkat çektiğini anımsatarak, "Üyesi olduğumuz NATO ve ABD, ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir. Türkiye, oyalanacak, ötelenecek bir ülke değildir." ifadesini kullandı. 

Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"PKK'ya, PYD'ye ve diğer tüm Türkiye düşmanlarına dostluk edenler, öyle ya da böyle bizim düşmanımızdır. Bize düşmanlık edenleri, hangi maskenin arkasına saklanırlarsa saklansınlar, biliriz, tanırız. PKK'yı, PYD ile perdeleyip meşrulaştırmaya çalışanlar, bu tutumlarını derhal gözden geçirsinler. Bu örgütler herhangi bir argümanla örtülemeyecek kadar açık bir şekilde bizim düşmanımızdır. Onlarla gerekirse kıyamete kadar mücadeleye yeminliyiz. Terör ordusunu, başka kılıflara sarıp sarmalayarak bize yutturmaya çalışanlar boşuna uğraşmasınlar, yutmayız ve gereğini yaparız. Türkiye'nin dün başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu, işte o halin gereğidir.