Bakan Özlü'den Japon yatırımcılara çağrı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Hitachi'nin Üst Yöneticisi Toshiaki Higashihara ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Türkiye'ye gelin, Türkiye'ye yatırım yapın dedim." ifadesini kullandı.
Bakan Özlü'den Japon yatırımcılara çağrı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, beraberindeki heyetle, "CEATEC İleri Teknolojiler Karma Fuarı"nı ziyaret etti.

Bakan Özlü burada, merkezi Tokyo'da bulunan, küresel çapta iş ağına sahip elektronik şirketi Hitachi'nin Üst Yöneticisi Toshiaki Higashihara ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özlü, "CEATEC İleri Teknolojiler Karma Fuarı"nın Japonya'nın en büyük bilişim fuarı olduğunu, bu fuarda Higashihara ile görüşmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Firmayı, Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ettiğini dile getiren Özlü, Hitachi'nin "Toplum 5.0" ile ilgili çalışmalar yaptığını, şirketin bu konudaki çalışmalarını Türkiye'de yürütmelerini istediklerini aktardı.

Hitachi ve diğer Japon firmalarını, yatırım yapmaları için Türkiye'ye çekmeyi hedeflediklerini ifade eden Özlü, "Higashihara'ya Türkiye'de yatırım ortamının çok geliştiğini anlattım. Özellikle son 6 aydır çok önemli yasalar çıkarıldığını ve bu konuda Türkiye'nin sağladığı teşvik ve destekleri tanımaları gerektiğini aktardım. Bu avantajlar, ülkemize yatırım yapmak isteyenler için gerçekten çok önemli." dedi.

"Yatırımcıya 'terzi' usulü özel teşvik"

Özlü, Higashihara'nın önümüzdeki günlerde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceklerini söylediğini belirterek, Hitachi firmasını, bu ziyaret kapsamında bakanlıkta ağırlamak istediklerini kaydetti. Türkiye'nin yatırım konusuna odaklandığını vurgulayan Özlü, firmaların özel teklifleri varsa, 'terzi' usulü özel teşvikler de verilebildiğine işaret etti.

Hükümetin yabancı firmalarla bu konuları görüşmeye açık olduğunu dile getiren Özlü, "Higashihara'ya Türkiye'deki yatırım ortamı hakkında bilgi verdim. Ona Türkiye'ye gelin, Türkiye'ye yatırım yapın, isterseniz Türk şirketleriyle ortak yatırımlar yapın veya Türkiye'de belli bölgelerde yatırım yapmak isterseniz hükümetimiz size her türlü kolaylığı gösterecek, önünüze turkuaz halı serecek dedim." diye konuştu.