Bakan Varank açıkladı! Onları da millileştireceğiz

Bakan Varank açıkladı! Onları da millileştireceğiz

Bakan Varank, Süleymaniye Camisi'nde bayram namazını kılmasının  ardındanİstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstanbul Kent Güvenlik Yönetim  Sistemini (KGYS-MOBESE) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon  Merkezini (AKOM) ziyaret etti.

AKOM'da basın mensuplarına açıklama yapan Varank, ilk olarak MOBESE  İstanbul Kent Güvenlik Yönetim Sistemini ziyaret ettiklerini söyledi.
 
Varank, orada polislerle ve İstanbul'da görevi başındaki güvenlik  güçleri ile bayramlaştığını anlattı.
 
İkinci ziyaretini AKOM'a gerçekleştiren Varank, "Biliyorsunuz burası  gazi bir mekan. 15Temmuz'da hain darbecilerin işgaline maruz kalmış bir mekan.  Biz bu ziyaretleri yaparken bir de mesaj vermek istiyorduk. Biliyorsunuz dünya  akıllı şehirler konseptine doğru giderken, MOBESE olsun, AKOM olsun, AFAD'ın  kontrol merkezi olsun, buralar aslında bu akıllı şehir konseptinin ilk nüveleri  olarak adlandırılabilir. Burada bayram günü fedakarca çalışan arkadaşlarımızla  buluşarak hem akıllı şehir konseptine verdiğimiz önemi göstermek istedik hem de  fedakarca çalışan arkadaşlarımızın bayramını kutlamak istedik." diye konuştu.
 
Yazılımda millileşme adımı
 
Bakan Varank, akıllı şehirler konseptinin dünyada trend haline  geldiğini ve özellikle elektrikli otomobillerle birlikte insanların araçlarla  şehre entegre olmalarının söz konusu olduğunu söyledi.
 
Bakanlık olarak bu konularda neler yapabileceği ve Türkiye'nin önünün  nasıl açabileceği hususunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Varank, "Türkiye'yi  bu trendi yakalayan bir ülke haline nasıl getirebilir, bunun çalışmaları için  gayret ediyoruz. Bunlar bizim önceliklerimiz arasında. Burada arkadaşlarımızın  bir takım şikayetleri oldu. Çok doğru şikayetler. Buralarda kullanılan  yazılımların çoğu yabancı yazılımlar. Birçok lisans ücreti bu yazılımlarla  birlikte yurt dışına gidiyor. Biz arkadaşlarımıza burada acaba bunların  millileştirilmesi, yerlileştirilmesi ile ilgili nasıl destekler verebiliriz,  inşallah onların da çalışmalarını yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bakan Varank'tan telsizli bayram mesajı
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ziyaretlerinde telsizle  yaptığı anonslarla bayram mesaisinde olan tüm güvenlik güçlerinin bayramını  kutladı.
 
AKOM'un işleyişi hakkında bilgiler alan Varank, daha sonra itfaiye  telsizi ile yaptığı anonstan itfaye, zabıta, İSKİ gibi belediyenin tüm  birimlerine seslenerek, bayram mesaisindeki çalışanların bayramını tebrik  etti. 
 
Bakan Varank'a ziyaretlerinde Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve  15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank'ın oğlu Yusuf  Varank eşlik etti.
 
Varank'ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde İstanbul Valisi  Vasip Şahin de hazır bulundu.

KAYNAK: AA