Bakan Yazıcı'dan velilere çok önemli tavsiyeler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye ve okul malzemesi alışverişi yapacak öğrenci velilerine tavsiyelerde bulundu.
Bakan Yazıcı'dan velilere çok önemli tavsiyeler

Velilerin kırtasiye ve okul malzemesi alışverişlerinde güvensizlik riski taşıyan ürünlerden korunmak amacıyla yapabilecekleri basit kontroller bulunduğunu belirten Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:

'Kırtasiye ürününü seçerken üretici veya ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmelidir. Tüketicilerimiz, merdiven altı diye tabir ettiğimiz markası ve modeli belli olmayan, üretici veya ithalatçısına dair hiçbir bilgi bulunmayan ürünleri tercih etmemelidirler. Satın alınan kırtasiye ürünlerinde, özellikle boya kalemlerinde 'EN 71 standardına uygundur' ibaresinin bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Oyuncak şeklinde olan veya oyuncak niteliği taşıyan kırtasiye ürünlerinde ise hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dair ibarelerin ve diğer uyarıların bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Örneğin 36 aydan küçük çocuklar için risk oluşturan kırtasiye malzemelerinde bulunan uyarılar yaşanabilecek kazalara karşı dikkate alınmalıdır. Yine oyuncak şeklinde olan kırtasiye ürünlerinde 'CE' markasının bulunup bulunmadığını kontrol edilmelidir. Bununla birlikte tüketicilerimiz bu süreçte güvenliğinden şüphe duyduğu ürünleri www.gtb.gov.tr ve www.tuketici.gov.tr web adresleri üzerinden veya twitter.com/etuketici ile facebook.com/etuketici sosyal medya hesapları aracılığıyla denetlenmesi ve önlem alınması amacıyla Bakanlığımıza bildirebileceklerdir.'